Nieuw slagveld in de mosseloorlog: vishandelaars eisen controle van promoties bij Lidl en Aldi

De grote supermarkten beconcurreren elkaar al het hele seizoen met uiterst scherpe prijzen, maar nu zetten Unizo, de buurtsupermarkten en de vishandelaars een aanval in. Zij hebben samen een klacht ingediend bij de economische inspectie tegen de ‘lokvogelpraktijken’ van Aldi en Lidl. “Wij vermoeden dat Lidl en Aldi hun mosselen met verlies verkopen. En dat is bij wet verboden.” Aldi ontkent die beschuldiging alvast, maar een nieuw slagveld lijkt geopend in de mosseloorlog. 

Meer krantenkoppen in België

Ex-burgemeester Kortrijk Lieven Lybeer vrijgesproken van gesjoemel met onkostenvergoeding Tieltse Bouwmaatschappij

Lieven Lybeer (65), gewezen CD&V-schepen en voormalig waarnemend burgemeester van Kortrijk, is in beroep vrijgesproken voor gesjoemel met zijn onkostenvergoeding als directeur van de Tieltse Bouwmaatschappij. Het hof vindt de schriftvervalsing onvoldoende bewezen.
The post Ex-burgemeester Kortrijk Lieven Lybeer vrijgesproken van gesjoemel met onkostenvergoeding Tieltse Bouwmaatschappij appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Goeie voetballer, die Kevin, maar van handbal kent hij niet veel”: handbalwereld ontzet over uitspraak van De Bruyne

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »

KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw veld maandag gekeurd wordt”

KVK Westhoek speelt dit seizoen op kunstgras. De werken liepen echter wat vertraging op en zo spelen de Ieperlingen hun vooruitgeschoven eerste thuismatch nog elders. De ploeg van Bram Lucker gaat naar Boezinge, de ploeg met wie KVK Westhoek bijna ging fusioneren vorig jaar.
The post KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Ben Crabbé: “De weg naar Het Journaal was met Blokken geplaveid”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Ben Crabbé, die op donderdag 5 september een jubileum viert: precies 30 jaar geleden begon hij als presentator van Blokken. In die periode schreven trouwens heel wat West-Vlaamse kandidaten quizgeschiedenis.
Ben mag altijd antwoorden: [email protected]
The post Karl schrijft een brief naar Ben Crabbé: “De

Lees meer »