“Na Spelen zal ik naar buiten komen met eigen versie van wat er gebeurd is”: ploegsamenstelling Belgische gemengde 4x400m blijft nazinderen

Dankzij een nationaal record plaatste onze gemengde 4x400m-ploeg zich vrijdagavond voor de finale. Maar de ploegsamenstelling en vooral de onenigheid errond, zinderde nog steeds na. “Er is enorm veel misinformatie verspreid”, aldus Jonathan Sacoor. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Oostendse kandidaat-burgemeesters John Crombez en Bart Tommelein in debat bij VTM NIEUWS: “Bestuur weet niet wat er speelt bij de bevolking”

John Crombez (Vooruit) en Bart Tommelein (Open Vld) zijn zondagmiddag in debat gegaan in de studio van VTM NIEUWS. De kandidaat-burgemeesters van Oostende namen het opnieuw tegen elkaar op, na een eerste debat afgelopen vrijdag. Ze discussieerden over de zone 30 en het onveiligheidsgevoel in de stad. “Crombez doet alsof Oostende een ‘hellhole’ is waar mensen bang moeten zijn om

Lees meer »

Werken Rijksweg in Izegem maandag van start: omleiding via Kokelarestraat die parkeervrij is gemaakt

De lang verwachte werken aan de Rijksweg starten op maandag 9 september. In een eerste fase wordt gewerkt tussen de rotondes aan Top Interieur en het voetbalstadion aan de kant van de Bosmolens. Die werken zullen afgerond zijn tegen eind november, daarna wordt de noordelijke kant van de weg aangepakt. Het verkeer dat van Roeselare richting Lendelede en Harelbeke wil,

Lees meer »

Dorpsrestaurant De Bampoele kent een mooie eerste dag

Het dorpsrestaurant vond vandaag voor de eerste keer plaats in het Dorpspunt/buurtsalon van Krombeke. Er werden 30 buurtbewoners ontvangen, wat meteen een succes was.
The post Dorpsrestaurant De Bampoele kent een mooie eerste dag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan de hand

In Oedelem, Sijsele en omgeving was woensdagavond omstreeks 20.30 uur een luide knal te horen. Het geluid was tot kilometers verder te horen. Ook de hulpdiensten werden gealarmeerd, maar uiteindelijk bleek er van een ongeval of echte explosie geen sprake.
The post Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan

Lees meer »

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (1): Drie bomen voor elke bewoner en een ecoduct aan het Sterrebos

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Beginnen doen we met Roeselare als grijze stad. Of net niet? Er worden inspanningen gedaan, maar zijn die genoeg? En hoe ziet elke partij dat?
The post Aftellen

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »