Na protest bij inwoners Oostende: burgemeester Bart Tommelein nu toch tegen de bouw van appartementen aan Thermae Palacehotel

‘Trots op Oostende’, de lijst die Bart Tommelein (Open VLD) trekt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, begraaft het plan om appartementen te bouwen op de parking van het Thermae Palacehotel. Eerder ging de kartellijst wel akkoord met het plan voor de komst van de flats. Die moesten geld opbrengen voor de renovatie van het Thermae Palacehotel en de Koninklijke Gaanderijen ernaast. Maar het protest van veel Oostendenaren doet de partijen van de kartellijst nu van mening veranderen. 

Meer krantenkoppen in België

Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest

Het volledig nieuwe NAVIGO Visserijmuseum opent op 7 september de deuren en dat gebeurt met een groots volksfeest op de museumsite met twee nieuwe entiteiten: een museumdepot met kooktheater en een museumvleugel, met potvis Valentijn als grote blikvanger.
The post Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expertise- en ontmoetingscentrum ‘House of Manufacturing’ geopend: “Samenbrengen van spelers is de succesformule”

POM West-Vlaanderen opende 5 september samen met PTI Kortrijk, Agoria en Sirris het expertise- en ontmoetingscentrum House of Manufacturing aan de Graaf Karel de Goedelaan. Deze site biedt bedrijven in de maakindustrie inspiratie en ondersteuning op maat voor de integratie van slimme technologieën, huisvest onder meer het industriële labo van Sirris en 6.500 m² aan moderne opleidingsruimtes in het Technicum

Lees meer »

Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge

Woensdagmiddag rond 13 uur gebeurde op de E40 in Brugge een ongeval. Een personenwagen, die net voorbij de verkeerswisselaar in Brugge in de richting van Brussel reed, ging na een uitwijkmanoeuvre aan het slippen en belandde op zijn dak tegen de vangrail.
The post Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente koopt watertank van 6.000 liter

Het gemeentebestuur van Beernem investeerde in een watertank van 6.000 liter en een sproeiarm om de groene zones in de gemeente op een milieuvriendelijke manier te bewateren. “Door de beweeglijke sproeiarm gaat er minder water verloren. Zeker in lange droge periodes is dit belangrijk, maar eigenlijk is het in elke periode van het jaar belangrijk
The post Gemeente koopt

Lees meer »

Ook Damse Belangen komt op met volledige lijst

Anders dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen – toen er vijftien namen op de lijst stonden – trekt Damse Belangen nu met een volledige lijst van 21 kandidaten naar de kiezer.
The post Ook Damse Belangen komt op met volledige lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht naar nieuwe jonge kandidaten voor onze partij”

Samenplus doet voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie. “Dat een deel van onze partij naar een nieuwe politieke beweging overstapte, belet ons niet met volle overtuiging naar de kiezer te stappen en de vastberadenheid is sterker dan ooit”, zegt Kimara Goethals.
The post Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht

Lees meer »