Na de missprong van de ruiters, de kater van de Cats of de optater van Casse: Team Belgium moet tandje bijsteken om Tokio te overtreffen

 

Het gaat beter dan ooit met de Belgische sport, maar halfweg de Spelen resulteert dat niet in een massa medailles. Beter doen dan de zeven plakken in Tokio 2021 blijft haalbaar. “We moeten rustig blijven als het tegenzit, maar ook rustig blijven als het meezit.”

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe lijst met twee namen: Alain Stratsaert komt op met SVD in Ieper

In Ieper zal je op 13 oktober niet alleen kunnen stemmen voor Vooruit, Team Ieper, Vlaams Belang en Groen. Met Samen Voor Democratie (SVD) komt er wellicht nog een vijfde partij op het stembiljet te staan. Lijsttrekker is de 58-jarige Alain Stratsaert uit Voormezele. “Onze partij groeide uit het verzet tegen de coronamaatregelen”, vertelt hij.
The post Nieuwe lijst

Lees meer »

Wijkcomité Klein Schardauw houdt smoefeltocht

Er waait een frisse wind door het wijkcomité van het Klein Schardauw in Sint-Eloois-Winkel. Na een succesvolle editie van de kerstdrink eind vorig jaar organiseerde het comité onlangs een smoefeltocht. De deelnemers legden een tocht van ongeveer 25 kilometer af langsheen onbekende plekjes. Onderweg kregen ze smoefelmomentjes en spelletjes voorgeschoteld. Na de fietstocht schoof iedereen
The post Wijkcomité Klein

Lees meer »

EXCLUSIEF. Jeremy Doku is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de Duivels: “Ik wil tonen dat ik een leider kan zijn”

Het klinkt misschien gek voor iemand van zijn leeftijd, maar de 22-jarige Jeremy Doku is nu al één van de oudgedienden bij de Rode Duivels. De vleugelspits van Manchester City is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de nationale ploeg. “Ik weet dat mijn statistieken een werkpunt zijn, maar in het voetbal is er meer dan dat”, zegt hij in exclusief

Lees meer »

Primoz Roglic stelt vierde Vueltazege veilig in afsluitende tijdrit

Geen verrassingen in de afsluitende tijdrit van de Vuelta. De eindoverwinning van Primoz Roglic kwam niet meer in gevaar. Integendeel, de Sloveen werd tweede na specialist Stefan Küng en was zo al voor de vierde keer aan het vieren in de Vuelta. Ook Ben O’Connor stelde zijn tweede plek in het eindklassement veilig.

Lees meer »

“Iedereen moet veilig naar school en de uitgaansbuurt kunnen”: PZ Vlas kondigt sterk verhoogde aanwezigheid in stationsomgeving aan

Woensdag heeft Politiezone Vlas aangekondigd dat het zijn aanwezigheid aan het station in Kortrijk meteen sterk opschroeft. Onder meer een mobiele commandopost moet de veiligheid in de zone, die de afgelopen maanden vaak een hotspot voor grenscriminaliteit was, waarborgen. “Iedereen moet zich weer veilig voelen”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post “Iedereen moet veilig naar school en de

Lees meer »

Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste”

Dit weekend, in de nacht van 7 op 8 september, is het dag op dag 80 jaar geleden dat Moorsele bevrijd werd. Ervaringsdeskundigen Georges Dumortier (92) en André Delrue (93) en enkele supporters van erfgoedvereniging Mortsella halen herinneringen op aan die periode.
The post Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flor Velle vestigt zich als fietshersteller: “Ik ben een echte fietsfanaat”

Sedert kort woont Flor Velle samen met zijn vriendin Amber Kemel in de Reigerstraat 8, de voormalige woning van Flors grootouders. En daar heeft hij nu de garage ingericht als atelier, want Flor is in bijberoep gestart als fietshersteller. “Niet alleen de fiets zelf, maar ook de techniek is mijn passie”, vertelt Flor.
The post Flor Velle vestigt zich

Lees meer »