Mission impossible? Belgian Cats moeten heel ruim winnen van Japan of hopen op hulp uit groep B om Parijs alsnog te halen

De Belgian Cats hebben zondag een klein mirakel nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het olympisch basketbaltoernooi. Na hun eerste twee nederlagen in Rijsel, 83-69 tegen Duitsland en 74-87 tegen de Verenigde Staten, is zondag (om 11 uur) op de slotspeeldag een zege met 27 punten nodig tegen Japan om zich te plaatsen voor de kwartfinales, die in Parijs worden afgewerkt.

Bij een kleinere overwinning zijn de Belgische vrouwen afhankelijk van de resultaten in groep B. Bij een nederlaag zijn ze automatisch uitgeschakeld. De Belgian Cats kunnen enkel nog als een van de twee beste derdes (op drie groepen) doorstoten.

Het verschil van 27 punten is nodig na de zege van China zaterdag met 22 punten verschil tegen Puerto Rico (80-58) in groep A. China eindigt daardoor op de derde plaats in de groep A, met een puntensaldo van -1. De Belgian Cats worden bij een zege tegen Japan ook derde in groep C. Momenteel is het puntensaldo van de Belgische vrouwen -27. Dat saldo moet tot nul teruggebracht worden om China voorbij te steken.

Bij een zege met minder dan 27 punten verschil moeten Emma Meesseman en co hopen op hulp uit groep B. Daar staat gastland Frankrijk zondag tegenover Australië en treft Nigeria Canada. De Franse vrouwen zijn al zeker van de kwartfinales, met 4 punten. Nigeria (3 ptn, -8) en Australië (3 ptn, -8) zijn de dichtste belagers. Canada (2 ptn, -26) sluit de rij.

De wedstrijd tussen België en Japan vindt om 11 uur plaats, gevolgd door Nigeria-Canada (om 13u30) en Frankrijk-Australië (om 21 uur). De uitkomst van Duitsland-Verenigde Staten (om 17 uur) heeft geen invloed op het lot van de Cats.

The post Mission impossible? Belgian Cats moeten heel ruim winnen van Japan of hopen op hulp uit groep B om Parijs alsnog te halen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE TOUR OF BRITAIN. Evenepoel wil ploegmakker Magnier aan nieuwe zege helpen, drie renners in vroege vlucht

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

Dronken bestuurder riskeert 18 maanden voor ongeval waarbij Wim (37) en Joyce (36) om het leven kwamen: “Ik heb daar een totaal verkeerde inschatting gemaakt”

Op het proces van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, waarbij het echtpaar Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) het leven liet, heeft het Openbaar Ministerie 18 maanden cel geëist voor L.W. (36) en een rijverbod van vijf jaar. Volgens het onderzoek reed de man 138 kilometer per uur waar hij 70 mocht, en had hij 1,83 promille in

Lees meer »

“Straks worden delen van de wereld onbewoonbaar en wij zijn aan ‘t blèten over migratie”: Murielle Scherre is het wit konijn van Groen in Oostende

Met Murielle Scherre haalt Groen in Oostende een stevige scheut rock-’n-roll binnen. Een rebel in de modewereld. Een lijf vol tattoos. Een vrouw die weet wat ze wil. Die heilige huisjes omverblaast. Dat wil ze straks ook doen in de politiek. Of deze stap haar leven zal veranderen? “Neen, behalve dat ik nu met kleren aan op de foto’s sta.”

Lees meer »

Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen”

Bij de firma Vandaele Machinery werd een heerlijk personeelsfeestje gebouwd naar aanleiding van het pensioen van de geliefde en gewaardeerde werknemer Fernand Wille.
The post Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mathias Meulenyzer neemt het met Zwevegem Sport op tegen ex-club Wevelgem: “We hebben vertrouwen getankt op Varsenare”

Zwevegem Sport, vorig seizoen met vlag en wimpel de titel gepakt in eerste provinciale, gaat door op zijn elan. Op de eerste speeldag werd met 2-4 gewonnen op Varsenare. Komend weekend staat de topper tegen Wevelgem op het programma. Voor ex-Wevelgemnaar Mathias Meulenyzer wordt het iets speciaals.
The post Mathias Meulenyzer neemt het met Zwevegem Sport op tegen ex-club

Lees meer »

Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg

Niet minder dan twintig leerkrachten van de scholengemeenschap Guldenberg vertrokken vorig schooljaar op pensioen. Ze kregen een passend afscheid van hun collega’s van Bamo, De Gulleboom, SPWe basis, VBS Wijnbergschool en De Posthoornschool.
The post Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: vakbonden blokkeren toegang, directie zet werknemers zonder loon thuis

Enkele tientallen arbeiders van de Audi-fabriek in Vorst stonden deze ochtend opnieuw buiten aan de hoofdingang van de site. De vakbonden zijn van plan om een gerechtsdeurwaarder te laten komen om de sluiting van de fabriek vast te stellen. De actie komt nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou blijven totdat de arbeiders ermee instemden om

Lees meer »

Dan toch geen Lampaert op EK: hij wordt vervangen door Victor Vercouillie en Edward Theuns

Yves Lampaert (33) moet een kruis maken over het EK tijdrijden. Onze landgenoot was nochtans optimistisch over zijn herstel na een dubbele valpartij, maar de West-Vlaming sukkelt met een luchtweginfectie en geraakt niet tijdig fit. “Een DNS is in de maak”, onthulde hij in de vlog van Victor Campenaerts. Lampaert wordt vervangen door Victor Vercouillie in de tijdrit en door

Lees meer »