Midden-Oostenexpert: ‘Voor knel zittende Netanyahu is escalatie met Hamas en Hezbollah aantrekkelijk’

02:00 Met ingehouden adem wacht de wereld af of de uitschakeling van toplui van Hamas en Hezbollah een groot conflict doet ontbranden in het Midden-Oosten. Meer dan Iran bepaalt Israël misschien wel hoe erg… 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »

Dertiger riskeert celstraf voor rondvoeren cocaïne: “Ik heb leukemie en moet 50.000 euro schulden betalen”

Een 35-jarige man uit Gistel hangt tien maanden cel boven het hoofd omdat hij voor een opdrachtgever in Oostende cocaïne rondvoerde. T.V. barstte in tranen uit bij de strafrechter in Veurne. “Ik heb leukemie en heb 50.000 euro schulden, daarom deed ik het. Hoelang ik nog te leven heb, weet ik niet.”
The post Dertiger riskeert celstraf voor rondvoeren

Lees meer »

Nota formateur Diependaele (N-VA) voorlopig “onvoldoende” voor Rousseau (Vooruit) – Mahdi (CD&V) vindt dit “niet geruststellend”

Na een bemiddelingsopdracht van Maxime Prévot (Les Engagés) is Bart De Wever (N-VA) opnieuw aan zet als federaal formateur. Ondertussen probeert Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zijn formatie te doen landen En in Brussel loopt de regeringsvorming in de soep. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Kortrijk herdenkt 80 jaar Bevrijding: “Het is belangrijk dat we de verhalen van de slachtoffers blijven vertellen”

Kortrijk herdacht de bevrijding van Stad Kortrijk in de Tweede Wereldoorlog op 6 september 1944 met een ceremonie. De bevrijding is 80 jaar geleden. “Het is belangrijk dat we de verhalen van de slachtoffers blijven vertellen en hen blijven herdenken”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post Kortrijk herdenkt 80 jaar Bevrijding: “Het is belangrijk dat we de verhalen

Lees meer »

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »

KV Kortrijk stalt Youssef Challouk bij Zulte Waregem

Youssef Challouk verdedigt dit seizoen de clubkleuren van Zulte Waregem, zo bevestigt Essevee woensdag via zijn website. De Belgische tweedeklasser huurt de aanvallende middenvelder voor een seizoen van KV Kortrijk en bedong ook een aankoopoptie.
The post KV Kortrijk stalt Youssef Challouk bij Zulte Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeilers roepen op tot vrede tijdens ‘Sail-out for Peace’

Zeilers staan bekend om hun vrije geest, altijd zoekend naar nieuwe horizonten en onbekende wateren. Maar in een wereld die steeds meer geteisterd wordt door oorlog en terreur, voelen velen de drang om een signaal te geven. Op zondag 8 september krijgen ze die kans tijdens de allereerste ‘Sail-out for Peace’, een evenement georganiseerd uit
The post Zeilers roepen

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »