Meest romantische moment van de Spelen: Chinese badmintonster vlak na behalen van goud ten huwelijk gevraagd

Zelfs op de Olympische Spelen is er plaats voor romantiek. Vlak nadat badmintonspeelster Huang Ya Qiong goud had behaald in het gemengd dubbel, werd ze door haar vriend Liu Yuchen, ook een badmintonner, ten huwelijk gevraagd. De familie van het paar kon vanuit China het aanzoek zelfs live meevolgen. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje

Een 59-jarige vrouw moest woensdagavond uit haar wagen geholpen worden nadat ze per ongeluk in de vaart belandde in de Oerenstraat tussen Beauvoorde en Oeren. De dame raakte niet gewond.
The post Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Maak kennis met Roxy Dekker, het hitfenomeen dat al maanden de Nederlandse hitlijsten domineert

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel”

Bas Claerhout (16) uit Izegem won onlangs het Belgisch kampioenschap Open Water in Willebroek. Na 5.000 meter werd het een ex aequo op de eerste plaats in de open categorie tussen Bas en een Nederlander.
The post Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerst burgemeester worden en dan een regering vormen

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen komt nu op gang. Het worden de 1e verkiezingen in Vlaanderen zonder opkomstplicht. Bovendien zou wel eens kunnen dat u in uw gemeente tevergeefs naar de vertrouwde en bekende partijnamen zoekt. En de cumulerende partijvoorzitters hebben hun goesting volledig verloren om nog te onderhandelen over een federale of Vlaamse verkiezingen.

Lees meer »

Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés

Ruiselede wil inwoners volop digitaal wegwijs maken via een hele reeks cursussen, digipunten en app-cafés. Coördinator en motor achter al deze initiatieven is Hanne Lambrecht. “We zouden dit niet kunnen zonder de financiële steun van het gemeentebestuur en volwassenenonderwijs CVO Creo”, laat Hanne weten.
The post Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés appeared first

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders houden eigen dochter gevangen om haar uit te huwelijken in Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

Is de afschaffing van de opkomstplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen een “dienst voor de democratie” of een “historische vergissing”?

Wat ook de uitslagen worden, de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zullen een aparte vermelding in de geschiedenisboeken krijgen. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Wie die zondag liever in de zetel zit, fietst of op café gaat, hoeft dus helemaal niet naar het stemhokje.

Lees meer »

KLJ Ledegem organiseert startdag en viert 95ste verjaardag

Voor KLJ Ledegem zijn het drukke weken. Op vrijdag 13 september organiseert de vereniging ‘s avonds haar startdag. Nieuwe geïnteresseerde leden zijn vanaf 19 uur welkom aan de Sint-Eloois-Winkelstraat om tijdens een leuke activiteit kennis te maken met de werking van de vereniging. Nog geen week later viert KLJ Ledegem haar 95ste verjaardag.
The post KLJ Ledegem organiseert startdag

Lees meer »