LIVE OHL-GENK. Werk aan de winkel voor de bezoekers: Racing Genk staat aan de rust 2-0 achter

Racing Genk maakt op de tweede speeldag de verplaatsing naar OH Leuven. Nemen de troepen van Thorsten Fink de drie punten mee naar Limburg? 

Meer krantenkoppen in België

Aantal boeren blijft dalen: in één jaar tijd weer zes procent minder landbouwbedrijven

West-Vlaanderen telt nog 7.463 landbouwbedrijven. 507 stuks of 6 procent minder dan een jaar geleden en liefst 15 procent minder in vergelijking met tien jaar eerder. Toen waren er nog 8.792 land- en tuinbouwers in onze provincie aan de slag. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. “De politiek moet dringend een duidelijk én werkbaar kader

Lees meer »

TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor

Nadat eerder al zestien namen bekendgemaakt werden, kondigt TEAM8710 haar laatste vijf kandidaten aan. Vier van de vijf zijn politieke nieuwkomers. “Volgende week maken we de lijstvolgorde en de speerpunten van ons programma bekend”, zegt lijsttrekker Frédéric Depypere.
The post TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Howest wil tienduizend Vlamingen aan het sporten krijgen

Hogeschool Howest en Volvo-verdeler Automobilia trekken vanaf september door Vlaanderen met de Sportinnovatiemobiel, een sportcontainer vol innovatieve sporttechnologieën. De Sportinnovatiemobiel is de ideale proeftuin om technologische innovaties in sport en bewegen te testen en te demonstreren. Het is de bedoeling om de komende drie jaar met de Sportinnovatiemobiel langs te gaan bij bedrijven, scholen en
The post Howest wil

Lees meer »

Frankrijk vraagt uitstel aan Europese Commissie voor begrotingsplannen

De Franse regering heeft de Europese Commissie om uitstel gevraagd voor de plannen om het begrotingstekort aan te pakken. Dat meldt het weekblad La Tribune Dimanche en bevestigt het Franse persbureau AFP. Frankrijk moet, net zoals België, een voorstel voor een middellangetermijnplan op 20 september indienen bij de Commissie.

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

Eendracht Wervik verliest clubicoon André Billiau (82), die 300 wedstrijden voor het eerste elftal speelde

Met het overlijden van André Billiau (82) verliest voetbalclub Eendracht Wervik weer een clubicoon. Hij was jarenlang speler in het eerste elftal, heel even hoofdtrainer en ook vele jaren jeugdtrainer André Billiau telde 37 lentes toen hij bij Eendracht Wervik de schoenen aan de haak hing.
The post Eendracht Wervik verliest clubicoon André Billiau (82), die 300 wedstrijden voor

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Bouwunie: “Derde van de aannemers mijdt de stad”

Een derde van de aannemers laat de stad liever links liggen. Dat blijkt uit een bevraging van Bouwunie. De lage emissiezones, circulatieplannen, files, autoloze zones en dure parkeerplaatsen zorgen ervoor dat aannemers hun klanten liever elders zoeken, zegt de organisatie zondag.

Lees meer »

N-VA wil dat Provincie zich voortaan enkel nog focust op haar kerntaken

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voor de provincieraadverkiezingen in de drie kieskringen voorgesteld. De kieskring Brugge-Torhout-Oostkust presenteert zich aan de kiezer met de voormalig Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery als lijsttrekker. Lijstduwer is Axel Ronse, tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Kortrijk en federaal parlementslid. Hij heeft ook een sterke verwevenheid met Brugge.
The post N-VA wil dat Provincie zich voortaan

Lees meer »