LIVE KV MECHELEN-WESTERLO. Aftrap! Pakt Malinwa in eigen huis de eerste driepunter van het seizoen?

KV Mechelen ontvangt na het knappe punt op het veld van Club Brugge op de tweede speeldag Westerlo. Pakt Malinwa voor eigen volk de eerste zege van het seizoen? 

Meer krantenkoppen in België

Van “Ik wil je pappie zijn” tot “Zwijg, vrouw”: dit zijn de strafste momenten uit het Nederlandse ‘B&B zoekt lief’

Een van de favoriete programma’s van Gert Verhulst (56) is ‘B&B vol liefde’, de originele Nederlandse versie van ‘B&B zoekt lief’. Hij vindt de Vlaamse reeks op VTM maar een “flauw en slecht aftreksel”. Dat valt te begrijpen als je weet wat er allemaal in de Nederlandse versie gebeurt. Dacht je dat de uitspraken van Jelmont al opvallend waren? Denk

Lees meer »

“Een kijkcijferkanon, als VTM het nog eens zou uitzenden”: Steven De Lelie viert 30 jaar ‘Lili en Marleen’

Dag op dag 30 jaar geleden werd de allereerste aflevering van ‘Lili en Marleen’ uitgezonden. Showbits-reporter Jarne heeft daarom acteur Steven De Lelie (47), Rikki in de reeks, uitgenodigd voor een nostalgisch gesprek. “Als ze dat opnieuw zouden uitzenden, wordt dat een kijkersbom voor VTM”, vertelt hij fier. Of hij nog graag een vervolg zou willen maken, na dat de

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »

Lisa start met wenkbrauwbehandeling en laserontharing in Torhout: “Er komen ook wel eens mannen over de vloer”

In het pand in de Keibergstraat 186A waar een tijdlang een krantenwinkeltje heeft bestaan, heeft Lisa Pyfferoen (32) zopas haar zaak Luxe Brow Co ondergebracht, gespecialiseerd in wenkbrauwbehandeling en laserontharing. De plechtige opening heeft plaats op vrijdag 30 augustus van 17 tot 21 uur. Iedereen is er welkom voor een hapje en een drankje.
The post Lisa start met

Lees meer »

Danira Boukhriss over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte van haar zoontje Naïm, die ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw

Ook dit schooljaar kunnen kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de basisschool op doorverwijzing en na een intake terecht bij de vrijwilligers van Huiswerkbegeleiding Torhout.
The post Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel”

Team Deerlijk gaat met huidig eerste schepen en lijsttrekker Bert Schelfhout voluit voor de burgemeesterssjerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben een heel sterke lijst”, stelt voorzitter Kris De Leeuw. “Ons doel? De grootste partij van Deerlijk worden.”
The post Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Beide partijen bevinden zich op de rand van het toelaatbare”: hoe de situatie bij Audi Brussels ontplofte

De situatie bij Audi Brussels is ontploft. Werkwillige werknemers mochten maandagochtend van de directie de fabriek niet meer binnen zolang vakbonden de hoofdingang blokkeren en de sleutels van afgewerkte wagens verstoppen. Het personeel ontvangt intussen geen loon meer. Gaat een van de partijen hier in de fout en kan hier nog een gezamenlijke oplossing worden gevonden?

Lees meer »