Lennert beleeft ieder Dranouterfans droom: “Tuurlijk grijp ik de kans om mee op het podium te springen”

Lennert Vanden Berghe (20) uit Anzegem greep op de eerst dag van Festival Dranouter met beide handen de kans om op een podium te staan van zijn favoriete festival. Toen BERLAEN, een welgekende artiest uit Zulte het publiek uitdaagde, ging hij maar al te graag in op die uitdaging en kroop hij op het podium om zijn langste schreeuw te laten horen. De longen van Berlaen konden Lennert dan wel overtreffen, maar voor Lennert kan deze dertiende editie van Dranouter al niet meer kapot.

Wouter Berlaen, tegenwoordig gekend als BERLAEN maakt al 20 jaar muziek in zijn eigen Zults dialect. Een optreden van Berlaen is gegarandeerd ambiance. Met nummer zoals “Oe ver’est nog?” en “Ier in de midd’n” weet hij het publiek volledig op te zwepen. Het was op dat eerste nummer dat Berlaen besliste om het publiek uit te dagen. “Ik verklaar deze Olympische Spelen van Dranouter voor geopend. Ik daag jullie uit om om ter langst een noot te zingen.” En die uitdaging ging Lennert Vanden Berghe (20) uit Anzegem maar al te graag aan.

Lennert kroop onder veel aanmoediging van het publiek op het podium. Zijn enthousiasme was zo groot dat hij besloot om de basgitaar van Berlaen over te nemen. Onder luid gejoel van het publiek waagde hij enkele pogingen om een zo lang mogelijke schreeuw te laten weerklinken in De Koer. De longen van Lennert konden Berlaen niet overtreffen, maar als sfeermaker was Lennert wel gewaagd aan Berlaen.

“Ik had niet gedacht dat ik op dat podium ging staan, want het was een van mijn vrienden die me wat naar voor duwde”

Lennert kon op deze Olympische Spelen van Dranouter een mooie zilveren medaille bemachtigen voor Team Anzegem. En die nam deze keer de vorm van een koebel en drumstick aan. Zonder twijfelen sprong Lennert opnieuw op het podium en gaf hij het ritme aan tijdens het laatste nummer. Eenmaal aan het einde van het nummer besloot Lennert om de aanmoediging voor een extra bisnummertje in gang te steken.

Helemaal laten gaan

Voor Lennert was het overduidelijk een moment, waar hij met volle teugen van genoot. “Dit optreden was echt zalig, van zo’n artiest weet je dat hij altijd voor sfeer zorgt. Het is de eerste keer dat ik hem live zie en ik ben blij dat het zo’n onvergetelijke ervaring was. Ik had nooit gedacht dat ik op hier op het podium zou staan, maar toen hij vroeg of iemand het uit het publiek wilde opnemen tegen hem om de langste noot te zingen, werd ik naar voor geduwd door mijn vrienden en zo geschiedde.”

“Een keer dat ik op het podium stond heb ik me helemaal laten gaan, ook met die koebel”

“Een keer dat ik op het podium stond, heb ik me helemaal laten gaan en alle kansen gegrepen”, gaat Lennert verder. “Ik zag hem staan met die basgitaar en ik dacht ik neem hem over. Ik wist ongeveer wat ik moest doen, want ik speel zelf ook gitaar. Maar zingen kan Berlaen overduidelijk beter. Toen hij me terug riep op het podium voor die zogenaamde zilveren medaille heb ik niet getwijfeld en ben ik er volledig voor gegaan. Wie kan er zeggen dat ze met zo’n topartiest samen op het podium hebben gestaan op een prachtig festival zoals dit?”

Trouwe Dranouterfan

Voor de 20-jarige Lennert is het al de dertiende keer dat hij naar Festival Dranouter afzakt. “Mijn ouders hebben mij hier mee naartoe genomen toen ik nog maar zeven jaar oud was. Ondertussen kom ik naar het festival met mijn Chirogroep Beete uit Anzegem. Hier hang ik ook wel nog veel bij mijn ouders rond, zij zijn ook leiding geweest in de Chiro en zitten nog helemaal in die losse sfeer”, vertelt hij terwijl zijn mama naast Lennert staat te glunderen.

“We denken altijd na ons optreden op Dranouter dat dat niet overtroffen kan worden en nu staan we hier toch opnieuw”

Voor Berlaen was het de vierde keer dat hij mocht optreden op Festival Dranouter en dat smaakte duidelijk naar nog meer. “Dranouter jullie zijn fantastisch, het is zalig om naar hier te kunnen komen. Jullie zijn een prachtig publiek en dan kunnen we spontane momenten zoals deze meemaken. Want Lennert en ik kennen elkaar totaal niet en dit was gewoon een fantastisch leuke ervaring. We denken altijd na ons optreden op Dranouter: ‘Dit kan je toch niet meer overtreffen’. En dan toch staan we hier nu opnieuw en overtreft het alle drie de vorige edities. We gaan nog met volle teugen van de laatste seconden op dit podium genieten en nog de komende dagen op teren. Gelukkiger kan een mens niet worden”, sluit Berlaen tevreden af.

The post Lennert beleeft ieder Dranouterfans droom: “Tuurlijk grijp ik de kans om mee op het podium te springen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »

Geïsoleerde stam in Peruaanse jungle schiet twee houthakkers dood met pijlen

Tragiek in het Peruaanse Amazonegebied. Daar hebben leden van de de Mashco Piro, volgens de organisatie ‘Survival International’ de grootste geïsoleerde stam ter wereld, twee houthakkers gedood met pijlen. Nog twee andere mensen worden vermist sinds de gewelddadige confrontatie aan de Parianamu rivier. De organisatie betuigde haar medeleven aan de families van de slachtoffers.

Lees meer »

TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor

Nadat eerder al zestien namen bekendgemaakt werden, kondigt TEAM8710 haar laatste vijf kandidaten aan. Vier van de vijf zijn politieke nieuwkomers. “Volgende week maken we de lijstvolgorde en de speerpunten van ons programma bekend”, zegt lijsttrekker Frédéric Depypere.
The post TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eindelijk weer Amerikaans tennissucces? Hoe Fritz en Tiafoe de ‘glory days’ van Sampras, Agassi en Roddick doen herleven

Straks. New York. Een buzzing Arthur Ashe Stadium. Bruce Springsteen door de muziekinstallaties. Born in the USA. Halve finale US Open, Taylor Fritz tegen Frances Tiafoe. Twee Amerikanen. Eén van hen zal zondag de eerste Amerikaan zijn sinds 2009 om in de finale van een grand slam te staan. Amerika en mannentennis, dat gaat al twee decennia niet samen. Make

Lees meer »

“De Beker is elk seizoen een doel van Zulte Waregem”: Lukas Willen opgelucht na eerste driepunter en klaar voor bekeravontuur

Oef, de kop is eraf. Essevee heeft de eerste driepunter beet na een 1-0-zege tegen Lokeren-Temse, én dat zelfs voor eigen volk. Zondag volgt al de eerste opdracht in de beker tegen Sparta Petegem. “De Beker van België is altijd een doel voor Zulte Waregem”, klinkt het strijdvaardig bij Lukas Willen (21).
The post “De Beker is elk seizoen

Lees meer »

Franse keten Chaussea neemt 62 verkooppunten van Bristol over

62 winkels van schoenen- en kledingketen Bristol in Vlaanderen en Wallonië worden overgenomen door de Chaussea groep, een Franse keten die in totaal meer dan 500 schoenenwinkels uitbaat. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Hasselt beslist. Euro Shoe Group, de vennootschap achter Bristol, vroeg eind mei een gerechtelijke reorganisatie aan.

Lees meer »

Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64)

Onder grote belangstelling vond zaterdag in de kerk Saint-Chrysole in Komen de uitvaart van Pascal Plets (64) plaats. Hij is onverwacht overleden na een boswandeling in Ploegsteert. De gewezen leerkracht was sinds jaar en dag de werptrainer van atletiekclub Flac kern Ieper.
The post Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64) appeared first on

Lees meer »

Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève

Sportcoach Marieke Blomme is deze ochtend om 07.00 uur gestart met haar recordpoging. Ze wil de lengte van het Meer van Genève zwemmen in minder dan 22 uur tijd. Daarvoor moet de sportvrouw 73 kilometer afleggen. Met haar stunt steunt ze het goede doel.
The post Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève appeared first

Lees meer »

Collega’s uit ‘Thuis’ reageren fel op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’ reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck over de angstcultuur die heerst op de set. Ook collega-acteurs Katrien De Ruysscher en Wim Stevens zijn fel voor de uitspraken van Van den Broeck: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op de set van ‘Thuis’ een angstcultuur heerst.”

Lees meer »