Langer dan de Ronde van Vlaanderen en met slechts 90 renners: wat u moet weten over de olympische wegrit

 

Met 273 kilometer is de olympische wegrit drie kilometer langer dan de Ronde van Vlaanderen van dit jaar. De amper 90 (!) deelnemers zullen dus meer dan zes uur op de fiets zitten voor ze Trocadéro bereiken.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Barry Callebaut sluit fabriek in Italië

Chocoladereus Barry Callebaut, die een grote aanwezigheid heeft in België, sluit zijn fabriek in het Italiaanse Intra, aan het Lago Maggiore. Dat heeft het bedrijf gemeld in een brief aan het personeel. Barry Callebaut verwijst voor de beslissing naar de beperkte toekomstige rendabiliteit en de logistieke complexiteit van de site.

Lees meer »

Het groot lijsttrekkersdebat: “Hoe houdt Brugge het aantal toeristen onder controle?”

Een toeristenparking aan het station, een selectievere hotelstop en de creatie van een platform om het draagvlak voor toerisme te verhogen. Deze ideetjes kruiden het eerste luik van ons lijsttrekkersdebat bij D’s Deldycke Traiteurs in de aanloop naar de kiesstrijd in Brugge.
The post Het groot lijsttrekkersdebat: “Hoe houdt Brugge het aantal toeristen onder controle?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Kroont Laurens Devos zich voor derde Spelen op rij tot paralympisch kampioen?

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Steeds meer kinderen op wachtlijst voor crisishulp: “Gedwongen opnames in de psychiatrie zijn soms enige optie”

Het aantal kinderen en jongeren dat niet meteen kan geholpen worden met een nochtans dringende vraag naar crisishulp zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. Ook in West-Vlaanderen is de nood bijzonder hoog, zegt coördinator Cedric Kemseke van WINGG, het West-Vlaams netwerk voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. “Men grijpt nu zelfs steeds meer naar gedwongen

Lees meer »