Kunstkenner redt schilderij Emile Claus van afvalcontainer in Gent: “Het is nu prachtig gerestaureerd en 25.000 euro waard”

In een oud herenhuis in Gent is een schilderij van de Vlaamse kunstschilder Emile Claus teruggevonden. Het schilderij belandde bijna in de afvalcontainer, maar werd net op tijd opgemerkt door een galerijhouder die het schilderij liet onderzoeken en restaureren. 

Meer krantenkoppen in België

‘Bakje troost’ in nieuwe Troostbar in Brugge: “Maar hier mag zeker ook gelachen worden”

In de Langestraat 129 gaat Charlotte Verrecas (40) van start met Troostbar. Je kunt er genieten van een kopje koffie, een biertje of stukje taart. Tegelijk kan je ook troost vinden in troostcadeautjes of boeken ontdekken over rouw en verlies. “Maar hier mag zeker ook gelachen worden!”, zegt Charlotte.
The post ‘Bakje troost’ in nieuwe Troostbar in Brugge: “Maar

Lees meer »

Extra kat in plaats van hond voor Downing Street 10

De Britse premier Keir Starmer heeft, “na een lange zomer van onderhandelingen”, zijn kinderen de zegen gegeven om een nieuw katje binnen te laten in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat heeft Starmer gezegd in een interview met BBC 5 Live. In de ambtswoning verblijft al sinds 2011 de bekende Larry the Cat.

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken een vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

“Tijd nemen om op adem te komen en inspiratie te vinden”: rockband DIRK. mept (voorlopig) op pauzeknop

DIRK. drukt, nee, mept op de pauzeknop. Na tien jaar gitaargeweld, knalshows op de mooiste podia in binnen- en buitenland en drie alom geprezen albums nemen Vlaanderens favoriete indie-rockers een vakantie van onbepaalde duur. Om te herbronnen en aan nieuw materiaal te werken, terwijl frontman Jelle Denturck zijn horizon verbreedt met Dressed Like Boys. Op 19 december draait DIRK. nog

Lees meer »

Waarom Kamala Harris een Trump-imitator inschakelt, mét buitenmaats kostuum, rode stropdas en hakschoenen

In de laatste rechte lijn naar het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten, aanstaande dinsdag, stomen de twee zich op een totaal andere manier klaar. Terwijl Republikein Donald Trump naar eigen zeggen niets speciaal hoeft te doen – “Ik heb me al mijn ganse leven voorbereid” – haalt zijn Democratische rivale Kamala Harris alles uit de kast. Tot verbale schijngevechten met

Lees meer »

Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag

Yvonna Belpaeme heeft op dinsdag 3 september haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dat samen met familie en het personeel van woonzorgcentrum Jacky Maes, waar ze verblijft.
The post Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is overleden Russische “spionagewalvis” doodgeschoten? “Meerdere schotwonden aangetroffen”, beweren ngo’s

Hvaldimir, de beloega die in 2019 opdook in Noorse wateren met een Russisch harnas om, is door kogels gedood. Dat beweren 2 Noorse ngo’s. Het levenloze lichaam van het dier werd dit weekend aangetroffen in het zuiden van Noorwegen, maar de beloega werd volgens de ngo’s dus doelbewust gedood. Het blijft nog enkele weken wachten op het autopsieverslag, maar nu

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

Eerst burgemeester worden en dan een regering vormen

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen komt nu op gang. Het worden de 1e verkiezingen in Vlaanderen zonder opkomstplicht. Bovendien zou wel eens kunnen dat u in uw gemeente tevergeefs naar de vertrouwde en bekende partijnamen zoekt. En de cumulerende partijvoorzitters hebben hun goesting volledig verloren om nog te onderhandelen over een federale of Vlaamse verkiezingen.

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugge creëert groene belevingszone aan de Boninvest

In 2021 kocht Stad Brugge een administratief gebouw en garagestelplaats langs de Boninvest aan. “Met deze strategische aankoop creëren we een historische kans om onze Brugse Vesten te herstellen en de groene wandeling en fietsroute rondom te stad te vervolmaken”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Tijdens de winterperiode vatten we aan met

Lees meer »