Israëlische politie pakt imam op na gebed voor Hamas-leider – VS sturen oorlogsschepen en straaljagers om Israël te beschermen

Israëlische politie heeft de imam van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem opgepakt wegens een gebed voor de gedode Hamas-leider Ismael Haniya. Dat zegt zijn advocaat vrijdag. En het Amerikaanse leger gaat extra straaljagers en oorlogsschepen naar het Midden-Oosten sturen om de verdediging van Israël te versterken, na bedreigingen van Iran en diens bondgenoten Hamas en Hezbollah. Dit heeft het Pentagon gezegd. Volg alle updates in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Proces tegen Sven Pichal zal niet achter gesloten deuren plaatsvinden

Het proces tegen ex-radiopresentator Sven Pichal zal niet plaatsvinden achter gesloten deuren. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag beslist. De advocaten van Pichal, die terechtstaat voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik, hadden een proces achter gesloten deuren gevraagd door de grote media-aandacht. De verdediging vraagt ook dat Pichal opnieuw wordt onderzocht door deskundigen, omdat het

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

Politie klist verdachten in zaak rond mensensmokkel: “Agenten merkten bootje met mensen op en vonden grote hoeveelheid cash”

Een team van politiezone Westkust kon afgelopen donderdag vier verdachten van mensensmokkel klissen in De Panne. De wagen waarin het viertal zat, kon worden gelinkt aan eerdere feiten van mensensmokkel via zogenaamde small boats. De verdachten verschenen dinsdagochtend voor de Brugse raadkamer. “Hun aanhouding werd bevestigd”, klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen.
The post Politie klist verdachten in

Lees meer »

Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te blazen”

“Gekocht om ballonnen te vullen voor enkele feesten.” Een 24-jarige Fransman diste een vrij ongeloofwaardige verklaring op om de aanwezigheid van 19 flessen lachgas in de koffer van zijn auto te verantwoorden. “Zou je dan 1.500 ballonnen opblazen?”, vroeg de openbare aanklager zich af.
The post Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te

Lees meer »

“Als Rik moet afbellen, kan ik dat moeilijk relativeren”: Rik Verheye en Pedro Elias zijn al tien jaar beste vrienden

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Expertise- en ontmoetingscentrum ‘House of Manufacturing’ geopend: “Samenbrengen van spelers is de succesformule”

POM West-Vlaanderen opende 5 september samen met PTI Kortrijk, Agoria en Sirris het expertise- en ontmoetingscentrum House of Manufacturing aan de Graaf Karel de Goedelaan. Deze site biedt bedrijven in de maakindustrie inspiratie en ondersteuning op maat voor de integratie van slimme technologieën, huisvest onder meer het industriële labo van Sirris en 6.500 m² aan moderne opleidingsruimtes in het Technicum

Lees meer »

Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de kijker via ‘Zee van Smaak’

Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
The post Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de

Lees meer »