Hamas start procedure voor aanwijzen nieuwe leider – “Aanval op Israël zal verder gaan dan enkel militaire doelen”, zegt Iran

Volgens Iran zullen bondgenoten van Hezbollah niet enkel militaire doelen viseren als vergelding voor de moord op hun commandant Fuad Shukr. Er is sprake van “een harde en bloedige wraak”. Het Israëlische leger blijft intussen belangrijke tegenstanders uitschakelen. Zo werden bij twee verschillende droneaanvallen naar verluidt een Hamas-commandant en een prominent Hezbollah-lid gedood. Beiden zaten in de wagen toen ze getroffen werden. Volg alle updates in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Is overleden Russische “spionagewalvis” doodgeschoten? “Meerdere schotwonden aangetroffen”, beweren ngo’s

Hvaldimir, de beloega die in 2019 opdook in Noorse wateren met een Russisch harnas om, is door kogels gedood. Dat beweren 2 Noorse ngo’s. Het levenloze lichaam van het dier werd dit weekend aangetroffen in het zuiden van Noorwegen, maar de beloega werd volgens de ngo’s dus doelbewust gedood. Het blijft nog enkele weken wachten op het autopsieverslag, maar nu

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na vermoedelijke aanval door tieners, werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, verwittigde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem lastigviel. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de Engelse regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten was. De

Lees meer »

Vredefeesten in Sint-Niklaas zijn meer dan alleen luchtballonnen

De absolute publiekstrekker op de Vredefeesten in Sint-Niklaas blijven natuurlijk de luchtballonnen op de Grote Markt. Maar als die, zoals zaterdagochtend, aan de grond blijven door het slechte weer, valt er nog heel wat anders te beleven tijdens het feestweekend. Er zijn een wereldmarkt, heel wat optredens en andere randactiviteiten in het centrum van Sint-Niklaas.

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen”

De trialclub in Lichtervelde, TSCL, maakt zich klaar voor een weekend rijplezier op hun parcours langs de Fonteinestraat 19 in Lichtervelde. “Het terrein ligt er prima bij,” zegt voorzitter Geert Carpentier, “al mag het nog een beetje regenen om het wat zachter te maken.”
The post Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen” appeared

Lees meer »

VS klagen verantwoordelijken van Russische televisiezender aan voor verkiezingsinmenging

De Verenigde Staten hebben woensdag aangekondigd dat ze twee verantwoordelijken van de Russische televisiezender RT zullen vervolgen voor verkiezingsinmenging. Het gaat onder meer om hoofdredactrice Margarita Simonian. Daarnaast worden sancties ingevoerd tegen enkele hackers en een ngo die gelinkt kan worden aan het Kremlin. De sancties zijn een reactie op pogingen tot inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van later dit

Lees meer »

Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen”

Met Hussain Khan Shafqat heeft het Vlaams Belang een opmerkelijk figuur op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge staan: een Pakistaan, die zelf zijn land ontvluchtte, en in de Refuge uitgeprocedeerde asielzoekers overtuigt om terug te keren.
The post Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »