Festival Dranouter zet nog meer in op kindvriendelijkheid met shows op kindermaat

Vergelijk Festival Dranouter met de meeste andere festivals en vooral het grote aantal kinderen zal opvallen. Festival Dranouter profileert zich al jaren als gezinsvriendelijk festival, maar door dit jaar ook shows op maat van kinderen aan de line-up toe te voegen, doet de organisatie daar nog een schepje bovenop.

In het instrumentenatelier naast de Playscape van de Kortrijkse Cathy Bertel, alias Den Draad, is het dubbel feest voor Lieske de Mooij uit Antwerpen. Niet alleen viert ze haar dertiende verjaardag, ze mag het ook nog eens doen op Festival Dranouter. “Dat is keileuk. Enkele mensen hebben zonet nog Happy Birthday voor mij gezongen”, lacht ze naast haar broertje Cas (10). “Onze ouders zijn hier met vrienden die ook kinderen hebben die we kennen. Dat is altijd leuk om samen met hen te spelen. Dat er zoveel te doen is voor kinderen is wel tof, maar eigenlijk vind ik de muziek nog het leukst. Ook al kennen we het niet, we staan altijd te dansen.”

Stille camping

Voor mama Evi Danneels is het een evidentie om de kinderen mee te nemen. “Er zijn niet alleen veel leuke activiteiten voor kinderen, maar ook omdat artiesten optreden waar de kinderen. Nederlandstalige artiesten zoals Froukje bijvoorbeeld. Ook omdat de stille camping fantastisch is. Keigezellig!”, zegt Evi Danneels. “Het is de vierde keer dat we komen, telkens waren de kinderen mee, maar met corona zat er altijd vier jaar tussen. Het is dus de eerste keer sinds 2019.”

“Onze oma was hier de allereerste keer”, komt Lieske tussen. “Dat klopt. Elga Verminck is haar naam en dit weekend is ze weer van de partij”, bevestigt mama Evi.

Kapitein Winokio

Het is geen toeval dat er zo veel kinderen rondlopen. De organisatoren zetten bewust in op kindvriendelijkheid. “We hebben ieder jaar een kinderprogramma, maar het is wel voor de eerste keer dat we er nog meer op ingezet hebben en dat we shows geboekt hebben. Vroeger was het meer kinderanimatie en nu hebben we de show van Pipa Polo, Ik en Den Theo en Kapitein Winokio. We deden dat omdat we voor ons vijftigjarig jubileum extra in de kijker wilden zetten dat het hier echt gezinsfestival is en het is de bedoeling om op dat elan verder te gaan.”

Houten paden voor buggy’s

Het gaat dan ook meer dan kinderacts alleen. “We hebben ook de nieuwe verharde houten paden wat het gemakkelijk maakt om met een buggy of wandelwagen op de festivalweide te komen”, zegt woordvoerder Sofie Pauwels van Festival Dranouter. “Er is ook een babybar, waar een verversruimte is, een frigo als je borstvoedingsmelk koel wil bewaren… Ouders mogen ook babyvoeding meenemen op het terrein, wat niet overal toegelaten is. Op de Stille Camping is er ’s avonds een voorleesmomentje en ontbijtpakketten voor een gezonde start van de dag.”

Voortbestaan

Zo zorgt Festival Dranouter ook voor het voortbestaan van het festival op lange termijn. “Als ouders hun kinderen meenemen dan doen ze hier hun eerste festivalervaringen op en komen ze later terug, eventueel zelf met hun kindjes. Onze kindvriendelijkheid is een van de sterktes van het festival en dat willen we zeker zo houden”, besluit Sofie Pauwels. (TOGH)

The post Festival Dranouter zet nog meer in op kindvriendelijkheid met shows op kindermaat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het Willemsfonds laat 40 kunstenaars tentoonstellen in Zwevegem

Het Willemsfonds pakt dit weekend uit met een nieuw initiatief. Ter gelegenheid van de septemberkermis organiseert men jaarlijks een tentoonstelling op één plaats met werk van twee kunstenaars. Nu pakt men de zaken grootser aan en organiseert men een groepstentoonstelling op drie plaatsen waaraan enkel Zwevegemse kunstenaars deelnemen. Een veertigtal mensen beantwoordden de oproep positief.
The post Het Willemsfonds

Lees meer »

Dany Verstrae­ten (68) is precies één jaar met pensioen: “Ik heb er een tic aan overgehouden”

“Ik heb mijn kostuum met das geen vijf keer meer uit de kast gehaald.” Precies een jaar geleden pakte Dany Verstraeten (68) na een allerlaatste VTM NIEUWS zijn boeltje om definitief met pensioen te gaan. Wat volgde er sindsdien voor het nieuwsanker, dat meer dan 10.000 live uitzendingen presenteerde? Mist hij de deadlines en bijhorende adrenaline? Stilzitten is duidelijk niks

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

VRT-CEO verdedigt zich tegen erg kritische vragen, maar veel duidelijkheid komt er niet: “VRT is géén verrot bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, heeft woensdag de herschikking van de directie en de conclusies van het welzijnsrapport verdedigd in de kritische ad-hoccommissie Media in het Vlaams Parlement. Ook bemiddelaar Rob van Eijbergen kreeg erg kritische vragen voorgeschoteld. Veel wijzer werden we niet van wat gezegd werd.

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Prins Harry schakelt speciaal team in om terugkeer naar Londen te realiseren: “Ze maakten hem ooit één van de populairste royals”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

West-Vlaming Tim Saey over ‘Lelies’: “Ik voelde mij te jong voor de oude rollen en te oud voor de jonge rollen”

Tim Saey – afkomstig uit Beernem – speelt mee in ‘Lelies’, een productie van Inteam. Tim is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want hij speelde al in talrijke producties. Volgens Tim is zijn rol van Simon in ‘Lelies’ geen gemakkelijke rol.
The post West-Vlaming Tim Saey over ‘Lelies’: “Ik voelde mij te jong voor de oude rollen en

Lees meer »

Zonder ook maar één keer de voornaam van haar man te noemen: dit was de getuigenis van Gisèle (72), oog in oog met 50 van haar verkrachters

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Koppel dat in leegstaand café woonde en zombiedrug flakka gebruikte riskeert 18 maanden cel

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrug flakka had gebruikt, riskeert daar 18 maanden celstraf voor. Die wil het parket met uitstel onder voorwaarden geven, zodat het koppel zich verplicht residentieel laat opnemen. “Maar dat kan ik zo ook wel”, sprak de 36-jarige

Lees meer »