Economische realiteit treft ook de rijksten: voor het eerst in jaren minder miljoenenpanden verkocht

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Lichtte exotische vakantieliefde (47) vrouw (71) op voor 10.000 euro? “Hij trok bij haar in en plunderde haar rekening”

Een 47-jarige man met Zuid-Koreaanse roots uit Henegouwen riskeert twee jaar effectieve celstraf omdat hij een 71-jarige dame uit Kortrijk voor meer dan 10.000 euro opgelicht zou hebben. De twee leerden elkaar kennen tijdens een exotische vakantie in Thailand. “Daarna trok hij meerdere dagen bij haar in en plunderde haar rekening”, zei de procureur. Q.D. ontkent alles. “Zij heeft mij

Lees meer »

Didier Declercq is organisator van Devil’s Rock for an Angel: “Metal is al heel lang de rode draad in mijn leven”

Sinds hij als 16-jarige Metallica en co aan het werk zag op Heavy Sound Festival, is Didier – Djeetn voor de vrienden – Declercq verzot van metal. Als organisator van Devil’s Rock for an Angel, dit jaar op zaterdag 21 september, zet hij al negen jaar Zillebeke op de metalkaart. “Metalliefhebbers zien er stoer uit, maar hebben een peperkoekenhart”, zegt

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

De eerste levering van vaccins tegen mpox wordt donderdag verwacht in de Democratische Republiek Congo. Het land dat momenteel het meest is getroffen door het virus zou dan bijna 100.000 doses krijgen. Dat meldt de directeur van het agentschap voor volksgezondheid (Africa CDC) van de Afrikaanse Unie woensdag.

Lees meer »

The Fighting Company organiseert boksgala in Dudzele

Bruggeling Wim Lambert, al twintig jaar actief in de bokswereld, hield op 5 augustus The Fighting Company vzw boven de doopvont. Tijd om zelf de stuurknuppel vast te houden en er meteen in te vliegen. De start werd alvast niet gemist, want de trainingen in Sport Vlaanderen lokken volk en in februari volgend jaar staat er een boksgala op het

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »