Drie gewonden door blikseminslag op druk Italiaans strand

Op het strand van Alba Adriatica, tussen Ancona en Pescara aan de Adriatische kust, is zaterdag kort na de middag de bliksem ingeslagen. Zeker drie mensen raakten gewond. Volgens Italiaanse media is een van de slachtoffer een Franse of Belgische toeriste van 64 jaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel volk voor nijlpaard Hermien (43), dat Antwerpse Zoo laat inslapen: “Geen enkel dier kan haar vervangen”

Het nieuws dat de Antwerpse Zoo het straks zonder nijlpaarden moet stellen, sloeg in als een bom. De zieke mama Hermien (43) wordt geëuthanaseerd, terwijl dochter Imani (17) een nieuwe thuis vindt in Dublin. De dieren, die nog tot eind september in de Zoo verblijven, hadden vrijdag veel bekijks. “Jammer dat Hermien moet gaan, maar je mag dieren niet laten

Lees meer »

Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet”

Binnenkort prijkt in het Canadese militair museum in Ottawa ‘The Scheldt Pocket Warrior’. Met die bronzen sculptuur eert de Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt, zoon van een verzetsstrijder, de bevrijding van onze regio door de Canadese troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
The post Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Nafaa B., een 24-jarige Fransman geboren in Algerije, is door de rechter in Ieper veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete voor een aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen in Ieper en Poperinge. Een tweede beklaagde kreeg bij verstek één jaar cel.
The post Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Lees meer »

Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout

De hulpdiensten rukten woensdagavond uit naar een bedrijventerrein in de Filips Van Kleefstraat in Torhout waar werknemers een vermeende gasgeur waarnamen, dat deed denken aan de geur van rotte eieren. Er kon niets duidelijk worden gevonden.
The post Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Lang heeft niemand geweten dat Erik nog een broer had”: wie is Patrick Van Looy, die opdook in ‘Komen eten’?

Opvallend moment in ‘Komen eten’ maandagavond. Toen het tijd was voor het hoofdgerecht, schakelde Erik Van Looy (62) de hulp in van zijn jongere broer Patrick. Omdat Erik niet kan koken, moest die stiekem de worst en puree bereiden voor de gasten. Maar wie is Patrick eigenlijk? Ooit winnaar van een schoonheidswedstrijd, en in tegenstelling tot Erik niet per se

Lees meer »

Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht naar nieuwe jonge kandidaten voor onze partij”

Samenplus doet voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie. “Dat een deel van onze partij naar een nieuwe politieke beweging overstapte, belet ons niet met volle overtuiging naar de kiezer te stappen en de vastberadenheid is sterker dan ooit”, zegt Kimara Goethals.
The post Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht

Lees meer »

Bistro’s en shop AZ Delta Rumbeke zijn voortaan alcoholvrij

Bezoekers en patiënten kunnen voortaan geen alcohol meer kopen in de bistro’s of shop van het AZ Deltaziekenhuis met campussen in Menen, Torhout, Roeselare en Rumbeke. Volgens AZ Delta brengt alcoholgebruik verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom komen er meer alcoholvrije dranken in de plaats. Een glaasje op de kraamafdeling kan wel nog, als bezoekers dat zelf meebrengen.

Lees meer »