Dit wordt beachfestival WECANDANCE in Zeebrugge: food, fashion en een fancy fontein waar je op kan klimmen

Vandaag start het 1e van 2 weekends van WECANDANCE op het strand van Zeebrugge. Het festival gaat over meer dan enkel muziek. "We zijn een belevingsfestival met veel aandacht voor mode, design en culinaire specialiteiten", vertelt Evelien Delint. Over 6 podia komen meer dan 150 artiesten langs, opvallend veel vrouwen. 

Meer krantenkoppen in België

Delphine Jodts (44) wordt lijsttrekker van ‘Voor 8560’: “Partij staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”

Bij de onafhankelijke lijst Voor 8560 wordt Delphine Jodts (44) de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem op zondag 13 oktober. Ze werkt op de 101-centrale van de federale politie in Brugge. Door te kiezen voor een vrouwelijke lijsttrekker hecht Voor 8560 veel belang aan gendergelijkheid en diversiteit. “Voor 8560 staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”,

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Bekende Filipijnse sekteleider, beschuldigd van kindermisbruik in VS, opgepakt na twee weken durende klopjacht met duizenden agenten

Quiboloy, een zelfbenoemde “Aangewezen Zoon van God”, gaf zich zondag over in de stad Davao tijdens een grootschalig politieonderzoek op het uitgestrekte terrein van zijn sekte. De VS beschuldigen de 71-jarige predikant, die beweert zeven miljoen volgelingen te hebben, van seksuele uitbuiting van meisjes en vrouwen van 12 tot 25 jaar.

Lees meer »

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

KIJK. “Mijn tijd? I don’t care, ik heb gewonnen”: polsstokspringer Mondo Duplantis wint gehypet duel van hordeloper Warholm op 100m

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het ludieke duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond

Lees meer »

Cadeaubonnen die amper 6 maanden geldig zijn: mag dat? 

Sommige cadeaubonnen zijn maar 6 maanden geldig, anderen kan je onbeperkt inwisselen. Wat zijn de regels? Er bestaat geen wet die zegt wat er wel en niet mag, alleen dat alle voorwaarden vooraf duidelijk moeten zijn. Een handelaar mag dus zelf bepalen hoelang een cadeaubon geldig blijft en waarvoor je hem al dan niet mag gebruiken.

Lees meer »

Komt er na Jumbo ook een McDonalds in Menen? Hamburgerrestaurant dient vergunningsaanvraag in ter hoogte van Tyberpark

Opent een McDonalds weldra de deuren in Menen? Verschillende aanplakborden lijken alvast de voorbode van dit nieuws. Goed nieuws, voor zowel de inwoners als de stad zelf want hiermee wordt een nieuw startsein gegeven voor de site Tyber.
The post Komt er na Jumbo ook een McDonalds in Menen? Hamburgerrestaurant dient vergunningsaanvraag in ter hoogte van Tyberpark appeared first

Lees meer »

Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw

Ook dit schooljaar kunnen kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de basisschool op doorverwijzing en na een intake terecht bij de vrijwilligers van Huiswerkbegeleiding Torhout.
The post Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie-José en Fernand zijn 65 jaar getrouwd

Marie-José Mestdagt en Fernand Alliet werden op het gemeentehuis ontvangen voor hun briljanten huwelijksjubileum. Hoewel ze veel gewerkt hebben en een gezin met vier kinderen hadden, heeft het koppel heel wat afgereisd.
The post Marie-José en Fernand zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »