De must reads van het weekend

03:00 Ondanks de zomerse temperaturen krijgen de Belgische brouwers te maken met afhakende bierdrinkers. Kan AB Inbev het tij keren? 

Meer krantenkoppen in België

Moedige Gisèle (72) getuigt urenlang over de 92 verkrachtingen georganiseerd door haar man: “Ik zie er solide uit, maar vanbinnen ben ik een ruïne”

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

Alexander Doom wisselt na elf jaar van trainer

Alexander Doom zet na elf jaar de samenwerking met zijn trainer Philip Gilson stop. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De Roeselarenaar kiest in de toekomst voor een duo als trainer: Koen Bellemans en Tine Bex.
The post Alexander Doom wisselt na elf jaar van trainer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een evenaring van Tokio: zwemster Tatyana Lebrun pakt brons na diskwalificatie van Nederlandse en bezorgt België 15de medaille

Tatyana Lebrun leek te moeten achterblijven met een ondankbare vierde plek, maar de Nederlandse Lisa Kruger – die als derde eindigde – werd gediskwalificeerd. Daardoor heeft onze landgenote toch eremetaal te pakken. Goed voor medaille vijftien voor onze paralympische atleten in Parijs. En dat is een evenaring van de prestatie van in Tokio 2020. Daarmee is het doel bereikt.

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen: “Wij weten alles van elkaar, zelfs hoeveel geld we op de bank hebben staan”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltsis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

DEEL 3 – 80 jaar geleden werden Wingene en Ruiselede bevrijd: balanceren tussen vreugde en angst

Bevrijd van de verstikkende wurggreep van vier jaar Duitse bezetting is elk beetje goed nieuws in Wingene en Ruiselede een reden om te feesten: de terugkeer van een gevlucht familielid, de heropening van cafés, marktzangers in actie, bevrijdingstochten met fanfare, een gloednieuwe land- en tuinbouwbeurs in Zwevezele. Maar de angst blijft. Een verdwaalde Duitse V2-bom slaat een diepe krater nabij

Lees meer »

Zon maakt plaats voor wisselvallig weer met veel neerslag

We krijgen vandaag wisselvallig weer op ons bord met heel wat neerslag. Vooral in het noorden van het land en op het reliëf kan de neerslag in intensiteit toenemen en gepaard gaan met een donderslag. De maxima variëren tussen 14 en 21 graden, meldt het KMI. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk rond 50 kilometer per uur.

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Daniel en Lien en De Panne

Daniel Seynaeve en Lien Verhoegstraete zijn allebei geboren in 1944 en groeiden op in Torhout. Daar leerden ze elkaar ook kennen, en 50 jaar geleden stapten ze er in het huwelijksbootje.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Daniel en Lien en De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Skischool Mont Blanc opent de deuren op nieuwe locatie: “Blij dat we in het Roeselaarse kunnen blijven”

Ruben Bracke opent maandag voor het eerst de deuren van Skischool Mont Blanc langs de Armoedestraat in Roeselare. De 34-jarige Oostrozebekenaar zet het werk van zijn vader Wim, die de voorbije jaren Skischool Mont Blanc langs de Stationsdreef runde, verder. “Hier kan jong en oud zich volop voorbereiden op een skivakantie.”
The post Skischool Mont Blanc opent de deuren

Lees meer »