Conceptstore in Knokke-Heist pakt uit met F1-bolide van wereldkampioen Max Verstappen: “Past volledig binnen ons concept”

Van een stunt gesproken: wie een bezoek brengt aan Atelier VO2 Max in Knokke-Heist kan daar nog tot 15 september een blitse F1-bolide bewonderen. En niet de eerste de beste. Het is een wagen waar wereldkampioen Max Verstappen nog rondjes mee reed. Bezielers Filip De Baets en Nick Bullynck zijn trots op hun nieuwste blikvanger. “Dit past helemaal binnen ons concept.”

Om het principe van Atelier VO2 Max aan het begin van de Lippenslaan écht te begrijpen moet je het atelier zelf binnenstappen. Daar kom je van de ene ruimte in de andere terecht waar zowel kunstenaars als grote bedrijven in diverse ruimtes hun ding kunnen en mogen doen. Alles wat je ziet is te koop. Steevast tijdelijk en zo verandert de setting van Atelier VO2 Max op regelmatige basis. Het concept bestaat nu een jaar en doet denken aan wat je vaker ziet in pakweg Londen of New York. Begin vorige maand opende Filip De Baets (59) nog een horecazaak vooraan het pand om de ‘drempelvrees’ te verlagen.

“Zowel artiesten als grote bedrijven en modemerken zoals Nike stellen hier hun creaties voor”, legt Filip uit. Op de ene hoek staat een BMW uit 1957, terwijl ernaast exclusieve schoenen van Nike staan te blinken. Of een prototype van een vliegtuig. Je komt bijna ogen tekort. En dankzij de samenwerking met Red Bull en andere partners heeft Atelier VO2 Max er een absolute blikvanger bij. Wie donderdagmiddag aan de zaak passeerde trok grote ogen toen er plots een F1-bolide werd binnengereden. Zelfs in Knokke-Heist geen alledaags zicht. “Een originele wagen waarmee Max Verstappen nog rondjes reed”, zegt De Baets trots. “Zijn naam en die van zijn toenmalige teamgenoot Sergio Perez staan ook aangegeven op de wagen. Ja, hier zijn we héél trots op. Toen de kans zich voordeed heb ik er alles aan gedaan om het mogelijk te maken en de wagen naar Knokke-Heist te halen.”

De bolide krijgt logischerwijs een prominente plaats in de conceptstore en wordt extra in de spotlights gezet met de nodige aankleding. “Het is toch iets unieks om te tonen aan de mensen. Het past bovendien helemaal binnen ons concept. Al moeten we mensen die beginnen dromen teleurstellen: de wagen is níet te koop”, besluit Filip met de glimlach. (MM)

The post Conceptstore in Knokke-Heist pakt uit met F1-bolide van wereldkampioen Max Verstappen: “Past volledig binnen ons concept” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dartclub ’t Gemeentehuis start in Harelbeekse competitie

Vanaf 21 september start de nieuwe dartscompetite van de Harelbeekse Dartsfederatie. Nieuw in reeks drie is Dartsclub ’t Gemeentehuis uit Desselgem. In dit café worden regelmatig tornooien georganiseerd. “De grote belangstelling was de aanzet om met een eigen club te beginnen”, vertelt voorzitter Bjorn Verweij (21), ook uitbater van café ‘t Gemeentehuis.
The post Dartclub ’t Gemeentehuis start in

Lees meer »

Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne

Dinsdag kwam er voor het eerst een binnenschip aanmeren aan de loskade in de Lovaart in Veurne. Er werd een testvaart uitgevoerd met een lading zand voor de betoncentrale De Brabandere.
The post Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo liet Israël duizenden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele duizenden biepers, een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, van leden ontploffen. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen wijst Israël

Lees meer »

Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee: “Beste keuze voor mijn carrière”

Essevee heeft afgelopen weekend aangeknoopt met een nieuwe zege op het veld van Eupen. Daarin mocht de zevende en laatste inkomende transfer Laurent Lemoine zijn debuut vieren. “Als een club als Zulte Waregem komt, dan is dat een opportuniteit”, zegt de 26-jarige verdediger die de overstap maakte van Deinze.
The post Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee:

Lees meer »

Zo kon Israëlische geheime dienst explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze allemaal tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

IN BEELD – Jacques Vermeire én Baron Peter Piot krijgen het Ereburgerschap in Keerbergen

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen. De kinderen van Jacques waren ook van de partij. Dochter Julie woont nu meerdere dagen in de week in Kortrijk, de

Lees meer »

Reconstructie dood Annie De Poortere gestart zonder verdachte

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere want vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Al zal de reconstructie plaatsvinden zonder verdachte, want Hans D. stuurt zijn kat.

Lees meer »