“Bijna een hartaanval”: mecanicien Kurt (51) bezorgt Remco Evenepoel nieuwe fiets na lekke band

Remco Evenepoel heeft het gedaan: het 24-jarige wielerfenomeen heeft na het tijdrijden ook goud gepakt op de olympische wegrit. Al was het in de slotfase nog even spannend, want de ‘Aerobullet’ kreeg op 4 kilometer van de streep te maken met een lekke band… Gelukkig was mecanicien Kurt Roose uit Jabbeke bij de pinken en zorgde hij voor een snelle fietswissel. “Ik ben ongelooflijk trots op mijn vader”, reageert zoon Matteo Roose.

Bondscoach Sven Vanthourenhout uit Beernem mag een tweede gouden olympische medaille toevoegen aan zijn nu al indrukwekkende prijzenkast: Remco Evenepoel won zaterdag in Parijs de wegrit op de Olympische Spelen. Al was er ook een belangrijke rol weggelegd voor een andere West-Vlaming…

Op amper 4 kilometer van de streep reed Evenepoel lek. Ondanks zijn comfortabele voorsprong van meer dan een minuut, was het nagelbijten. De seconden leken uren te duren, maar gelukkig was daar Kurt Roose, een 51-jarige mecanicien uit Jabbeke.

Hij sprong uit de volgwagen, haalde de reservefiets van het dak en zorgde voor een snelle fietswissel. Daarna duwde hij Remco Evenepoel weer in gang in de schaduw van het Louvre, op weg naar een historische olympische titel…

Stress

Matteo Roose (24), de zoon van Kurt, zag het allemaal gebeuren op zijn tv-toestel. “Toen ik zag dat Remco lek reed, kreeg ik bijna een hartaanval”, lacht hij. “Ik hoopte dat de auto er achter zat, maar dat was niet meteen duidelijk. En zelfs als die wagen dichtbij is, moet alles ook nog eens vlot verlopen…”

“Een heel stresserend moment dus. Ik wist dat mijn vader in de volgwagen zat en hoopte dus dat hij zeer snel zou opduiken. Gelukkig was dat het geval en deed hij zijn werk goed en snel. Dankzij zijn bakken ervaring. Dat Remco even misbaar maakte? Ach, dat is in het heetst van de strijd, natuurlijk wilde hij dat alles zo snel mogelijk verliep.”

Kurt Roose zorgde voor een snelle fietswissel en hielp Evenepoel zo weer op weg. © Screenshot Sporza

Matteo is natuurlijk trots op de belangrijke rol die zijn vader onverwacht speelde. “Natuurlijk ben ik trots, maar ook zonder deze tussenkomst was ik trots geweest op hem. Het blijft vaak onderbelicht, wat die mecaniciens elke dag opnieuw doen. Zo ver van huis, soms heel lang… Ze moeten ervoor zorgen dat de fiets tiptop in orde is, maar helaas komt hun werk alleen in beeld als er eens iets fout loopt. Al had dat wel een voordeel: zo zag ik hem nog eens, want hij was toch alweer even van huis.”

Drie hartjes

Matteo stuurde zijn vader meteen na de koers een berichtje. “Ik heb hem drie hartjes ge-sms’t. En vanavond bellen we nog wel even, ik ben heel benieuwd naar hoe hij alles beleefd heeft.”

Los van de rol van zijn vader, is de jonge Jabbekenaar dolgelukkig met het goud van Remco Evenepoel. “Ik ben héél content. We schelen maar een paar dagen, dat maakt het voor mij nog indrukwekkender om te zien wat hij op jonge leeftijd in staat is. Echt indrukwekkend. Ik heb één keer samen met hem gekoerst, in de kermiskoers van Heestert. Ik heb toen eens proberen aan te vallen, maar zonder succes. Maar niemand kan dat nog van mij afnemen: koersen tegen een olympische kampioen…”

The post “Bijna een hartaanval”: mecanicien Kurt (51) bezorgt Remco Evenepoel nieuwe fiets na lekke band is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dieter Boone verkozen tot nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek na spannende strijd

Dieter Boone (48) is zaterdagavond tijdens een spannende strijd verkozen tot de nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek in Kuurne. Het werd echter een korte nacht voor Dieter, aangezien hij zondagmorgen al om 9.30 uur verwacht werd voor de traditionele rondgang in de wijk, waarbij de nieuwe wijkburgemeester wordt voorgesteld aan de inwoners van de Leiehoek. Dat Dieter populair is in

Lees meer »

Nederlands koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, vertelt nu over tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na vermoedelijke aanval door tieners, werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, verwittigde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem lastigviel. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de Engelse regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten was. De

Lees meer »

Wel choco, geen dierlijke producten: Ferrero lanceert veganistische Nutella in België

Ferrero lanceert morgen een veganistische versie van Nutella in België, Frankrijk en Italië. Zo wil de Italiaanse producent van chocolade en zoetwaren de groeiende vraag naar plantaardige producten beantwoorden. “Al 60 jaar beginnen miljoenen mensen over de hele wereld hun dag met een ontbijt met Nutella. We zijn verheugd om nog meer mensen te verwelkomen met Nutella Plant-Based”, zegt de

Lees meer »

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zita Wauters waagt zich aan nieuw avontuur: “Samen met Kawtar Ehlalouch zal ik op woensdag radio maken bij MNM”

Vanaf nu mengt Zita Wauters (19) zich elke woensdag in de rol van radio-dj bij de Vlaamse radiozender ‘MNM’. Hoewel ze de afgelopen jaren al meermaals op het televisiescherm verscheen, verkent ze dus nu haar grenzen als radiopresentatrice. Zita zal elke woensdag tussen 16 uur en 18 uur te horen zijn op MNM tijdens Club Kawtar, het radioprogramma van Kawtar

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »