Alireza en Monireh nemen frituur Houtmarkt in Kortrijk over: “Naam en aanbod blijven hetzelfde”

Frituur De Houtmarkt aan de Lange Brugstraat 28 blijft bestaan en krijgt nieuwe uitbaters. “We hebben de naam behouden omdat die bekend is en de link legt met de naam van het plein”, zeggen de nieuwe uitbaters Alireza Karbassi (43) en Monireh Abouei Mehrizi (37).

De frituur De Houtmarkt bestaat sinds 2009 en werd tot enkele jaren geleden uitgebaat door Gino Vanhaverbeke en Lydia Van Hauwaert. De frituur werd overgenomen, maar dat was van korte duur en stond daarna een tijdlang leeg. Sinds kort zijn er nieuwe zaakvoerders die de zaak met hart en ziel willen uitbaten: Monireh Abouei Mehrizi (37) en Alireza Karbassi (43) die uit Iran afkomstig zijn. Zij woonden en werkten in Brussel, maar wilden andere horizonten opzoeken.

Opleiding in Teheran

Monireh genoot een koksopleiding in Teheran in Iran en heeft een passie voor koken. “Ik houd van verse producten en van kwaliteit, ik heb dat zo geleerd. De mensen verwachten dat.”

De nieuwe zaakvoerders wilden de naam van de frituur behouden. “Die is bekend en legt ook de link naar de naam van het plein en de locatie van de zaak is bijzonder goed”, aldus de zaakvoerders, die niet te veel wilden veranderen aan de zaak en het aanbod. “De zaak is gezellig ingericht en we behouden het aanbod van frietjes, snacks, klaargemaakte gerechten zoals vol-au-vent, stoofvlees en balletjes in tomatensaus. Verder zijn er hamburgers en allerlei brochettes.”

Praktisch

Een klein pakje friet kost 2,90 euro, een middelgroot 3,30 euro en een groot pak 4,20 euro. Er kunnen ook ijsjes gekocht worden. De zaak telt binnen twintig plaatsen en buiten op het terras ook twintig plaatsen.

Frituur De Houtmarkt is open van maandag tot en met donderdag en op zondag open van 11.30 tot 14 uur en van 17 tot 22 uur. Op vrijdag en zaterdag is de zaak open tot 23 uur. Op dinsdag is de zaak gesloten. De frituur ligt op de hoek van de Lange Brugstraat en de Sint-Niklaasstraat met zicht op de Houtmarkt.

The post Alireza en Monireh nemen frituur Houtmarkt in Kortrijk over: “Naam en aanbod blijven hetzelfde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Op vrijdag zien we dat werkvolk niet meer”: gáán werken doen we met z’n allen massaal op dinsdag en donderdag

Het coronavirus heeft ons kantoorleven veranderd in de ‘di-do-economie’, een woord dat de Nederlanders verzonnen, maar dat wij moeiteloos kunnen overnemen. Ook in België zijn dinsdag en donderdag dé uitverkoren dagen om nog eens naar kantoor te gaan. De andere dagen werken we liever thuis. En dus is het op dinsdag en donderdag extra druk: op de snelweg, op de

Lees meer »

Gratis festival Back to the Roots lokt 5.000 mensen naar Park Ter Walle: “Het leeft, dus we gaan dit blijven organiseren”

Een legende die voor altijd in postcode 8930 zal blijven leven. Back to the Roots sloot haar derde editie af met absolute recordcijfers. Het gratis festival lokte 5.000 mensen naar Park Ter Walle en de organisatie kijkt al uit naar volgend jaar. “Het leeft dusdanig bij iedereen dat we gaan blijven organiseren.”
The post Gratis festival Back to the

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

Oude en huidige bewoners Elzendamme komen voor de vierde keer bijeen

Elzendammenaars Luc Debergh (uiterst rechts op de foto) en Lode Pysson (achteraan, vierde van links) organiseerden voor de vierde keer een fijn buurtfeest voor alle huidige en vroegere bewoners van Elzendamme, een gehucht van Oostvleteren aan de IJzer. In totaal gingen zo’n 80 Elzendammenaars op hun uitnodiging in. Plaats van het feestgebeuren was aan de
The post Oude en

Lees meer »

“Doet deugd om iets te kunnen betekenen voor de mensen”: Gezinsbond Rekkem mag 100 kaarsjes uitblazen

Op zaterdag 14 september organiseert Gezinsbond Rekkem een feest waarop iedereen meer dan welkom is. Reden tot feestvreugde is de verjaardagsviering van deze vereniging. En wat voor één: Gezinsbond Rekkem mag maar liefst 100 kaarsjes uitblazen.
The post “Doet deugd om iets te kunnen betekenen voor de mensen”: Gezinsbond Rekkem mag 100 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Bommen en Granaten’-proces rond ‘Dikke’ Nordin wordt voortgezet

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen wordt maandag de ‘Bommen en Granaten’-zaak voortgezet, een omvangrijk dossier rond wapen- en drugshandel. Het proces, dat al in het voorjaar van 2022 van start is gegaan, liep veel vertraging op doordat de advocaten van kopstuk ‘Dikke’ Nordin E.H. tot tweemaal toe een wrakingsverzoek indienden tegen de rechters.

Lees meer »

VS: akkoord voor staakt-het-vuren Gaza voor 90 procent rond

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Laura Vandewynckel trok met kunstwerk door geboortedorp

Het Kunstenfestival heeft vorige zondag zijn deuren gesloten voor dit jaar. Op de zolder van de pastorie stond een werk opgesteld van kunstenaar Laura Vandewynckel (38) en haar team. Laura is afkomstig uit Poperinge en genoot van deze thuismatch om in eigen streek werk te kunnen tonen. Met een installatie trok ze in de lente door het dorp en geraakte

Lees meer »

Familie Deleu blaast verzamelen op ouderlijke hoeve

Op de ouderlijke hoeve van Luc Deleu en Christine Vandevelde langs de Spilstraat in Beselare kwamen de nazaten van Henri Deleu en Sylvie Holvoet bijeen voor een familiereünie. Met negentig waren ze afgezakt om van een koffietafel te genieten. We zien de aanwezige familieleden en verwanten tijdens de officiële foto voor de ouderlijke hoeve en
The post Familie Deleu

Lees meer »

Jonge artiesten in de prijzen op Kaasmarkt

Op ‘t Zand vond de 14de editie van de Kaasmarkt plaats. Het werd een geslaagde en zonovergoten editie, waarbij er ook prijzen werden uitgereikt. De vzw Brugge Kaasmarkt organiseerde immers opnieuw een kleurwedstrijd voor de kinderen. Eloise Van Hullebus van OLVA De Meersen, Ellie Van Loo van De Zonnetuin en Céleste de Witte van VBS
The post Jonge artiesten

Lees meer »

Zomerfestijn van Sint-Leo Scoutsharmonie

Het was zondag een geslaagde editie van het Zomerfestijn van de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo. De dag startte met een aperitiefconcert in de tuin achter hun lokaal De Kluis in de Jacobinessenstraat in Brugge. Er was heel wat volk voor het concert, maar ook voor de barbecue achteraf. De organisatoren dankten de dirigenten, de muzikanten en
The post Zomerfestijn van

Lees meer »