Alexander Doom en Helena Ponette lopen met Belgian Waffles nipt medaille mis in Mixed Relay en worden vierde in finale

De Belgische estafetteploeg in de mixed relay heeft zaterdag nipt naast een medaille gegrepen in de finale van de 4×400 meter op de Olympische Spelen in Parijs. Het Belgische viertal (Jonathan Sacoor, Helena Ponette, Alexander Doom en Naomi Van Den Broeck) eindigde als vierde, in een nieuwe Belgische recordtijd van 3:09.36.

Startloper Doom, die in de finale de plaats innam van Kevin Borlée, ging uitstekend van start en wisselde het stokje als tweede aan Helena Ponette. Die kon als derde meegeven met Jonathan Sacoor. Sacoor lanceerde Naomi Van Den Broeck vervolgens als tweede. Die moest in een spannend slot nog twee plekjes prijsgeven.

De Belgian Waffles finishten uiteindelijk als vierde in een nieuwe nationale recordtijd (3:09.36). Nederland begon als vierde aan de slotronde, maar had met Femke Bol nog een serieuze troefkaart in handen. Bol snelde in de laatste rechte lijn nog naar olympisch goud in 3:07.43, twee honderdsten boven het wereldrecord, dat de Verenigde Staten in de reeksen neerzette. De VS pakten zilver in 3:07.74, voor Groot-Brittannië dat een nieuwe nationaal record liep van 3:09.39.

Tussen de reeksen en de finale mocht elk land een wijziging aan zijn ploeg doorvoeren. Bij de Belgen nam Alexander Doom in de finale de plaats in van Kevin Borlée. De Europese kampioen op de 400 meter sukkelt sinds het EK in Rome een beetje met de adductoren en de pijn is nog niet helemaal verdwenen. Hij mikt in Parijs ook nog op de estafette met de Belgian Tornados, maar is ook op de individuele 400 meter een medaillekandidaat.

The post Alexander Doom en Helena Ponette lopen met Belgian Waffles nipt medaille mis in Mixed Relay en worden vierde in finale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verzekeringsmaatschappij wil gerechtsdeskundige om schade te bepalen in zaak rond Nick Bril: “Uitzonderlijke vraag”

De autoverzekeraar van Nick Bril vraagt om een gerechtsdeskundige aan te stellen in de zaak rond Nick Bril. De bedoeling is om zo snel mogelijk te bepalen hoeveel schade het slachtoffer, Joe Claridge, geleden heeft na zijn aanrijding door Bril in januari dit jaar. Claridge verloor door dat ongeval beide benen. De vraag is eerder uitzonderlijk, omdat het strafproces tegen

Lees meer »

Opnieuw Russische topwetenschapper de cel in voor verraad: man werkte aan hypersonische rakettechnologie

Een Russische wetenschapper die werkte aan belangrijke hypersonische technologie heeft in Rusland een celstraf van vijftien jaar opgelegd gekregen. De rechtbank oordeelde dat Aleksandr Sjipljoek zich schuldig heeft gemaakt aan verraad, berichten Russische media. Eerder dit jaar was een collega van Sjipljoek al veroordeeld tot veertien jaar in een strafkolonie.

Lees meer »

Vijftiger rijdt 86 per uur in bebouwde kom, maar verkeersbord veroorzaakt discussie: “Schuld van boerenprotest”

M.E. werd in februari aan 86 kilometer per uur geflitst toen hij de bebouwde kom van Pervijze inreed. De 51-jarige man moet zich daarvoor in de politierechtbank verantwoorden, al betwist hij een deel van de feiten. Tijdens de boerenprotesten hing het bord dat de bebouwde kom aanduidt, omgekeerd. Daardoor is het verkeersteken volgens zijn advocaat niet rechtsgeldig en kan hij

Lees meer »

Nederlandse toeriste met kajak gered op de Semois

Een Nederlandse toeriste is zondagnamiddag in de problemen gekomen bij een kajaktocht op de Semois. De hulpdiensten van de zone Luxemburg redden de vrouw die vast was komen te zitten op de rivier, aldus de commandant van de hulpverleningszone.

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »