‘ACTIE!’ en ‘Het Plan B’ in De Panne bundelden de krachten en trekken naar de kiezer met ‘Het ActiePlan’

Eerder dit jaar lanceerden de partijen ACTIE en Het Plan B in De Panne de eenheidslijst ‘Het ActiePlan’ om zich met gebundelde krachten in de verkiezingsstrijd te gooien op 13 oktober. Vandaag stelt eerste schepen Wim Janssens, die ook kandidaat-burgemeester is, het voltallige team voor.

Wim Janssens heeft zich de voorbije zes jaar klaargestoomd om vanaf de volgende legislatuur de fakkel over te nemen van burgemeester Bram Degrieck, die eind dit jaar afscheid zal nemen van de politiek. Wim Janssens wordt dus lijsttrekker, en Bram Degrieck staat als lijstduwer op de lijst van Het ActiePlan’.

“Onze ploeg wil voortdoen volgende legislatuur”, verzekert Wim Janssens. “Samen met het gemeenteteam hebben we iets moois op gang getrokken én forse stappen vooruit gezet. We hebben projecten gerealiseerd, een nieuwe dynamiek gecreëerd en een beter beleid geïnstalleerd. Maar ons werk is nog niet af! We willen doorgaan op hetzelfde elan. We maken ons sterk dat we opnieuw onze beloften zullen nakomen. Net als in 2018, toen we een voor een onze beleidsdoelstellingen op de rails hebben gezet. En toen we de inwoners inspraak boden. De projecten die voor onze inwoners prioritair waren, hebben we opgestart. Vandaag trekken de twee beleidsploegen ACTIE en Het Plan B naar de kiezer onder de naam ‘Het Actieplan’. Dat is een bewuste keuze. De voorbije jaren zijn we naar elkaar toegegroeid als een hecht team. Burgemeester Bram zal de lijst duwen, en hij neemt dit jaar afscheid van de politiek. We zijn onze kapitein dankbaar. Zes jaar heeft hij het beste van zichzelf gegeven, en dat doet hij nog steeds. Ik ben nu klaar om het roer over te nemen.”

De verkiezingslijst van ‘Het Actieplan’ is nu volledig en bestaat volgens Wim Janssens uit 21 sterke kandidaten. “We mogen opnieuw rekenen op al onze leden van het schepencollege en de gemeenteraad, en op de ambitieuze bestuursleden van onze partijen. Uiteraard zijn er ook enkele nieuwe verrassende namen. De lijst bestaat uit 10 vrouwen en 11 mannen met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar. De jongste is 29 jaar, de oudste 79. Twee derde van de kandidaten zijn op vandaag uitvoerend of gewezen mandataris, we hebben veel ervaring in huis. 7 kandidaten zijn aanstormend politiek talent met een nieuwe blik op onze kustgemeente. We hebben dus een sterk team, dat bulkt van het talent!”

The post ‘ACTIE!’ en ‘Het Plan B’ in De Panne bundelden de krachten en trekken naar de kiezer met ‘Het ActiePlan’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Op zoek naar de ‘verdwenen’ Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’: “Hij heeft de naam van z’n B&B wéér veranderd”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »

Danira Boukhriss over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte van haar zoontje Naïm, die ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling

Lees meer »

“De mensen zijn het zat”: liberale partijleider waarschuwt dat Duitsland controle over migratie is verloren

De liberalen van de FDP zitten bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen in de hoek waar de klappen vallen en halen de kiesdrempel niet. FDP-leider, Christian Lindner, bekritiseerde het beleid van de gevestigde partijen en waarschuwde dat burgers “op zoek zouden gaan naar een ander systeem” als het huidige migratiebeleid niet op de schop gaat.

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen: “Wij weten alles van elkaar, zelfs hoeveel geld we op de bank hebben staan”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltsis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

Roma vertellen zelf over hun vaak gecontesteerde manier van leven: “Moeders vinden het vernederend om hun kinderen ‘uit te besteden’ aan school”

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »