VIDEO | Sabato Summer Cocktail: Summer Margz door Bar Ran in Brugge

11:30 Sabato Summer Cocktails: verfijnde toprecepten van meestercocktailmakers om thuis na te maken. Aflevering 3: de ‘Summer Margz’ van Bar Ran in Brugge. 

Meer krantenkoppen in België

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe cijfers brengen evolutie vastgoedprijzen in kaart: “Wie een flat aan zee kocht, deed niet automatisch de beste investering”

De afgelopen tien jaar gingen de vastgoedprijzen in Vlaanderen met gemiddeld 37 procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die een nieuwe blik werpen op de markt. “Er doen zich opmerkelijke trends voor”, stelt HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt vast. Zo stegen prijzen nergens meer dan in Antwerpen en betaal je ook in de goedkoopste gemeenten een pak meer. Ontdek

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit Wervik is overleden: “We verliezen een icoon”

In het AZ Delta Rumbeke is Francis Vantomme (67) overleden. Hij was lang geleden dj en een trouwe medewerker van de vrije radio Gemini. Francis is ook jarenlang bestuurslid geweest van de koninklijke schuttersgilde Sinte-Barbara. Wervik verliest opnieuw een icoon, een topkerel. Francis was graag gezien en had een ruime vriendenkring.
The post Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit

Lees meer »

VS: akkoord voor staakt-het-vuren Gaza voor 90 procent rond

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school”

Op de eerste schooldag introduceerde VBS De Vleugel z’n nieuwe jaarthema: Gouden MOnuMENTEN. Zo willen de leerkrachten de leerlingen doen stilstaan bij de mooie momenten die je op school beleeft. Tegen de herfstvakantie zou de nieuwe speelplaats af kunnen zijn.
The post Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school” appeared

Lees meer »