Verpleegster uit Genk moet mogelijk voor assisen verschijnen voor toedienen van een dodelijke dosis medicatie: “Zaak sleept al meer dan 10 jaar en het is nog steeds niet voorbij”

De Genkse verpleegster die verdacht wordt van het toedienen van een dodelijke dosis medicatie aan een terminale patiënt in het Ziekenhuis Oost Limburg moet mogelijk voor het hof van assisen verschijnen. Het slachtoffer leed aan terminale kanker, maar een autopsie wees uit dat ze niet overleden was door de ziekte. Volgens de correctionele rechter in Tongeren gaat het om doodslag door vergiftiging en is hij dus niet bevoegd. "Men heeft dit dossier jarenlang laten aanslepen", reageert Bert Partoens, de advocaat van de verpleegster. "En dat ligt op de maag van mijn cliënte." 

Meer krantenkoppen in België

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Mr. Greedy, 33-jarige pinguïn met 230 nakomelingen, gestorven in Amerikaanse zoo

De Maryland Zoo in de Amerikaanse stad Baltimore is in rouw, want de Afrikaanse pinguïn ‘Mr. Greedy’ is gestorven. De pinguïn zorgde voor meer dan 230 nakomelingen en werd 33 jaar, ruim boven de gemiddelde levensverwachting van 18 jaar. Mr. Greedy, of ‘meneer hebberig’, dankte zijn naam aan zijn agressieve houding tegenover de andere pinguïns bij het verzamelen van vis.

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel

Op vrijdag 23 augustus mocht Ghislena ‘Mia’ Vanderhoeven in woonzorgcentrum De Polderparel honderd kaarsjes uitblazen. Schepen Philippe Vlietinck (Gemeentebelangen) feliciteerde de eeuwelinge namens het gemeentebestuur en overhandigde haar een lekkernijenmand van Oxfam.
The post Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker

Op de Paralympische Spelen in Parijs kwam Florian Van Acker woensdag voor het eerst in actie. De 27-jarige tafeltennisser uit Sint-Juliaan begon zijn derde opeenvolgende Spelen in de kwartfinale tegen de 17-jarige Taiwanees Chen Po Yen, maar verloor in vier sets (9-11, 7-11, 12-10, 7-11).
The post Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker appeared first

Lees meer »

Game Mania vraagt faillissement aan: winkels vanaf dinsdag dicht

Game Mania heeft het faillissement aangevraagd, nadat er geen overnemer gevonden werd. Dat meldt het bedrijf maandagavond in een persbericht. Eind juni had de winkelketen bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen en was Game Mania op zoek gegaan naar een overnemer.
The post Game Mania vraagt faillissement aan: winkels vanaf dinsdag dicht appeared

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-ceo Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

Brandweer moet migrant bevrijden die klem raakt tussen rijdende vrachtwagen in Veurne: “Hij heeft veel geluk gehad”

De hulpdiensten moesten donderdagochtend vroeg uitrukken om een man te bevrijden die geklemd zat tussen de cabine en trailer van een vrachtwagen in Veurne. Het was een passant die de man geklemd zag zitten tussen de rijdende vrachtwagen. “Het gaat om een transmigrant, maar we konden hem nog niet identificeren. Hij heeft veel geluk gehad”, zegt korpschef Peter Billiouw van

Lees meer »