Verdachte (51) van moord op huisbaas (74) blijft maand langer in de cel: “Hij is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht”

De 51-jarige Charles J. blijft nog minstens een maand langer in de cel op verdenking van de moord op zijn huisbaas Erik V. en brandstichting bij zijn ex. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk vrijdag. “Mijn cliënt is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht en beseft dat hij nog lang tussen vier muren zal zitten”, zegt advocaat Pieterjan Dens.

Charles J., bracht zaterdagochtend 27 juli zijn 74-jarige huisbaas Erik V. om het leven. De feiten speelden zich af in een landelijke villa langs de Sprietstraat in Moorslede. Charles J., die dakloos was nadat zijn ex-vriendin hem aan de deur zette, verbleef er nog maar kort. Volgens J. had hij een overeenkomst met eigenaar Erik V., een aannemer op rust die hij al meer dan twintig jaar kende, waarbij hij de villa wat zou opknappen terwijl hij er verbleef.

Wellicht ging het bij een ruzie over deze overeenkomst zaterdagochtend verkeerd. Erik V. werd geslagen en gewurgd en overleed ter plaatse. Nadien trok Charles nog naar zijn ex in Spiere-Helkijn en stichtte brand in de omgebouwde garage waar hij voordien verbleef. De garage werd nu bewoond door de zoon van zijn ex en diens vriendin, daarom wordt de man ook verdacht van poging tot moord.

Aanhouding verlengd

Pas maandag, twee dagen na de feiten, werd Charles J. opgepakt in Blankenberge. Sindsdien verblijft hij in de cel en de raadkamer van Kortrijk besliste vrijdag om zijn aanhouding met een maand te verlengen. Advocaat Pieterjan Dens verzette zich niet tegen die beslissing. “Mijn cliënt beseft wat hij gedaan heeft, heeft spijt en weet dat hij wellicht nog lang tussen vier muren zal zitten. Nog los van de ernst van de feiten heeft hij ook geen vast adres en stond hij nog onder voorwaarden.”

In 2021 kreeg Charles J. twee jaar cel, waarvan de helft effectief, voor geweld tegen een eerdere ex-partner. Daarvoor zat hij echter geen dag in de gevangenis. “Het is voor hem nu de eerste keer en dat komt wel binnen”, besluit meester Dens.

The post Verdachte (51) van moord op huisbaas (74) blijft maand langer in de cel: “Hij is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kan een paralympiër verder springen dan het WR van Mike Powell? Duitse ‘bladejumper’ Markus Rehm wil als eerste mens voorbij 9 meter

Al 33 jaar bezit Mike Powell het wereldrecord in het verspringen (8m95). De paralympiër Markus Rehm wil die mijlpaal verbeteren: zijn record bedraagt 8m72 – verder dan de laatste negen olympische kampioenen. Rehm droomde ook van deelname aan de Olympische Spelen, maar kreeg geen groen licht. De wetenschap was er niet uit of zijn rechterblade hem voordeel geeft.

Lees meer »

Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen

Wie wel eens stilstond voor de slagbomen aan het station van Koksijde, merkte daar ongetwijfeld al de spandoeken op waarmee Drukkerij Pattyn telkens de nieuwe edities van hun eigen magazines aankondigt. Die krijgen nu een tweede leven als grote strandtassen. “Echte hebbedingen”, stelt Manou Pattyn tevreden vast.
The post Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen appeared first on

Lees meer »

VRT-CEO Frederik Delaplace woensdag om tekst en uitleg gevraagd in Vlaams Parlement over herschikking directie

Het Vlaams Parlement roept woensdag om 14 uur een ad hoc commissie samen om de toestand bij de VRT te bespreken. Daarbij zal CEO Frederik Delaplace uitgenodigd worden om tekst en uitleg te geven bij de herschikking van de VRT-top. Naast Delaplace worden ook ontslagnemend minister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen, uitgenodigd. Dat heeft

Lees meer »

Lassers, koks, boekhouders: het leger heeft je nodig. Defensie wil net als onderwijs inzetten op zij-instromers

Steeds meer Belgen vinden de weg naar Defensie. Dit jaar klopt de organisatie af op een recordaantal kandidaat-militairen. Nu al schreven 9.800 mensen zich in om deel te nemen aan de selectieprocedure. “Tegen het einde van het jaar verwachten we 11.000 inschrijvingen”, vertelt driesterrengeneraal en personeelsbaas van Defensie Thierry Esser. Hij pleit voor een hervorming van het statuut van militairen

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

14-jarige scholier schiet twee leerlingen en twee leerkrachten dood op school in VS: verdachte werd vorig jaar ondervraagd over dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter is opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al verhoord door lokale agenten omdat hij op internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school, maar ontkende. De autoriteiten zagen

Lees meer »

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »