Van Louis Vuitton naar eigen topmerk: Britt Van Driessche wil wereld veroveren met luxehandtassen

Ze startte haar carrière ooit als verkoper bij Louis Vuitton en was zo’n twintig jaar aan de slag voor luxelederwarenmerken in binnen- en buitenland, nu timmert ze vol passie aan haar eigen verhaal. Een kleine twee jaar na haar start is Britt Van Driessche stilaan een ronkende naam in de wereld van de luxehandtassen en droomt ze luidop van het buitenland. “Ik wil mensen gelukkig maken met mijn creaties.”

De van Hoboken afkomstige Vlamertingse Britt Van Driessche (41) heeft een missie: luxehandtassen van Belgische makelij aan betaalbare prijzen aan de man/vrouw brengen. Ervaring heeft de gedreven ondernemer alvast te koop.

Na haar studies toegepaste economische wetenschappen ging ze bij Louis Vuitton aan de slag, waar ze aanvankelijk als verkoper in het filiaal in Antwerpen startte. Ze groeide al snel door tot store manager en werd uiteindelijk verantwoordelijk voor de volledige Europese divisie, waar ze onder andere retailtraingen voor haar rekening nam.

En cours de route volgde ze aan Syntra West in Roeselare zelf een opleiding lederbewerking en schoendesign en zo wakkerde de liefde voor het métier alleen maar heviger op.

“Ik heb altijd al een zwak gehad voor mode en dankzij mijn periode bij Louis Vuitton heb ik mijn hart volledig verloren aan de wereld van de luxehandtassen”, glimlacht ze. “Toen ik in 2020 als afstudeerproject mijn eindejaarscollectie aan het afwerken was, voelde ik dat ik er iets meer mee moest doen. Dit kón ik gewoon niet in de kast laten liggen.”

Positiviteit

Op 22 oktober 2022 hield Britt Van Driessche haar eigen merk boven de doopvont, dat toepasselijk haar eigen naam draagt. “Dat zorgt meteen voor herkenbaarheid en straalt vertrouwen uit, vind ik. Ik sta voor erg kleurrijke Belgische luxehandtassen die geïnspireerd zijn op de weerspiegeling van de zon.”

“Elk stuk moet positiviteit uitstralen. Ik werk bewust met felle kleuren, want een handtas mag best de eyecatcher van een outfit zijn. Klanten zeggen me regelmatig dat ze blij worden van mijn creaties. Een mooier compliment bestaat niet.”

“Klanten zeggen me geregeld dat ze blij worden van mijn creaties”

Een goeie handtas moet een coup de foudre-effect hebben, vindt Britt. “Je moet er meteen verliefd op worden, maar tegelijk moet het ook handig en comfortabel zijn. Het moet als het ware één worden met je lichaam.”

Bijna twee jaar na haar opstart zit Britt Van Driessche stilaan op kruissnelheid. Ontwerpen doet ze in haar thuisbasis in Vlamertinge of de showroom in Knokke-Heist en op 23 oktober 2023 opende in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel een indrukwekkende flagshipstore. “Een serieuze boost”, omschrijft ze die stap. “Het bezorgde me meteen landelijke bekendheid en ook heel wat internationale klanten vinden de weg naar onze Brusselse stek. Maar ik wil vooral rustig groeien. Geen stappen overslaan.”

© Davy Coghe

Intussen heeft Britt al enkele honderden handtassen verkocht. “Ik bedenk en ontwerp alles van a tot z en ook elk prototype stel ik zelf samen. De eigenlijke productie gebeurt in een klein familiaal atelier in Italië. Ik gebruik ook enkel Italiaans rundsleder. Een absoluut topproduct. Erg robuust en met een fijn korrelig accent. Een Britt Van Driessche heb je voor het leven en zal je van generatie op generatie kunnen doorgeven. Het duurzame karakter van mijn verhaal is erg belangrijk.”

Een volledig in veganistische alternatieven vervaardigde handtas heeft Britt nog niet in het gamma. “Al sluit ik die piste in de toekomst zeker niet uit, op voorwaarde dat het materiaal aan onze hoge standaarden voldoet.”

Londen of Amsterdam

De prijs houdt Britt zo betaalbaar mogelijk. “Onze kleinste handtas heb je al voor 645 euro, de medium kost 875 euro en het grootste exemplaar draagt een prijskaartje van 1.075 euro. Maar daarvoor haal je wel een topstuk in huis. Prijs-kwaliteit zit alles volledig in balans én je krijgt een Belgisch topstuk in handen. In tijden van fast fashion een absolute meerwaarde.”

“Ik kijk stilaan naar het buitenland. Een winkel in Londen of Amsterdam, bijvoorbeeld. Maar ik wil alles in eigen beheer houden”

De komende jaren wil Britt olievlekgewijs groeien. “Ik kijk stilaan naar het buitenland. Een winkel in Londen of Amsterdam, bijvoorbeeld. Maar ik wil alles in eigen beheer houden. Zo sta ik bijvoorbeeld zelf nog drie dagen per week in onze winkel in Brussel. Het contact met de klanten is onbetaalbaar.”

“Ten laatste tegen begin 2025 wil ik mijn team ook uitbreiden. Voorlopig werk ik nog alleen, aangevuld met enkele enthousiaste jobstudenten, maar de tijd is rijp om een versnelling hoger te schakelen. En van Britt Van Driessche een begrip in de luxehandtassenwereld te maken. Maar het allerbelangrijkste: ik wil mensen laten stralen met mijn creaties.”

Vrijdag 9 augustus organiseert Britt Van Driessche een zomerse avondopening in de showroom in Knokke. Info: www.brittvandriessche.com

The post Van Louis Vuitton naar eigen topmerk: Britt Van Driessche wil wereld veroveren met luxehandtassen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koppel dat instorting Duits hotel nipt overleefde, kondigt zwangerschap aan: “Had het Mark nét verteld toen hotel instortte”

Edi (23) belandde op 7 augustus samen met haar man Mark en hun zoontje Jamie onder het puin toen hun hotel in het Duitse plaatsje Kröv instortte. Nu, nog geen maand later, kondigt de Nederlandse de komst van een tweede kindje aan in april. “Vijf minuten voor het instorten van het hotel, vertelde ik Mark dat ik zwanger was”, schrijft

Lees meer »

OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit

OCHO Dance Studio zet het seizoen in met veel muzikale schwung én pakt uit met een nog uitgebreider lessenaanbod. Want OCHO-ds wil iedereen in Veurne, van de allerjongste tot de iets oudere Veurnaars, inspireren om op een leuke manier te bewegen.
The post OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: directie zet werknemers zonder loon thuis, vakbonden laten deurwaarder ‘lock-out’ vaststellen

De sfeer aan de Audi-fabriek in Vorst wordt steeds grimmiger. Op vraag van de vakbonden heeft een deurwaarder vastgesteld dat de fabriek dicht is. “Er zijn 200 à 300 werkwilligen die niet binnen mogen”, zegt ACV Metea-vakbondsman Ronny Liedts. Er wordt gesproken van een ‘niet-wettelijke lock-out’. De actie kwam nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou

Lees meer »

Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden

Het Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden. Zo onderstreept Musea Brugge dat echt iedereen zich welkom moet voelen. In de mate van het mogelijke, want in historische gebouwen doe je niet wat je wilt.
The post Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Druk, maar niet chaotisch”: banken zien veel belangstelling voor alternatieven staatsbon na vrijkomen van 22 miljard euro

Het is druk bij de banken, nu de 22,5 miljard euro van de staatsbon deze week is vrijgekomen en Belgen op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om dat geld te sparen of te beleggen. Dat blijkt uit een kleine rondvraag. Voor cijfers over hoeveel geld terugvloeit, is het wachten. Een nieuwe staatsbon aan een verlaagde roerende voorheffing is wat de

Lees meer »

Dochter van Fransman die vrouw 10 jaar liet verkrachten barst in tranen uit in rechtszaal: vader had map op computer met naam ‘mijn dochter, naakt’

Op de tweede dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn echtgenote Gisèle Pélicot tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft een van zijn dochters de rechtszaal al huilend verlaten. De voorzitter van het hof had het op dat moment over de naaktfoto’s die Pélicot van zijn dochter op zijn computer had

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders proberen eigen dochter te ontvoeren naar Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »