Tot acht uur voor één foto en inspiratie bij Barbie: Niki (38) maakt ludieke beelden van eekhoorns

Een eekhoorn die de perfecte handstand uitvoert, een noot uit de mond van een dino rukt of rustig in een paardenkoets ligt met een barbiepop. Klinkt absurd? Het zijn plaatjes die Genkenaar Niki Colemont (38) wekelijks maakt. “Er is nog geen enkel idee dat me niet gelukt is.”

 

Meer krantenkoppen in België

Anzegem opent eerste hondenloopzone aan De Drie Kaven: “Superleuk initiatief!”

Donderdagavond werd de Anzegemse hondenloopweide officieel geopend. Om aan de vraag tegemoet te komen van heel wat hondenbaasjes, werd een eerste hondenloopzone geopend aan de achterzijde van Sportcentrum De Drie Kaven aan de Vichtsesteenweg nummer 39. “Voor een vlot gebruik van de hondenloopzone hebben we duidelijke afspraken opgesteld die op een bord bij de ingang staan”, geeft schepen van Dierenwelzijn

Lees meer »

Honderden gezinnen wachten al 6 maanden op energiepremie: federale overheid op zoek naar budgetten

Honderden gezinnen wachten al maanden op hun energiepremie. Het gaat vooral om dossiers van gezinnen die vorig jaar onterecht nog geen basispakket, stookolie- of pelletpremie hebben gekregen. De laatste uitbetalingen laten op zich wachten omdat de federale overheid daar eerst de nodige budgetten voor moet vrijmaken. De Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, die de betalingen uitvoert, belooft dat elk gezin dat

Lees meer »

Belgische slachtoffers van seksueel misbruik schrijven brief aan paus: “U heeft zich nooit tot ons, de slachtoffers, gericht”

Een aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk hebben een brief gestuurd naar paus Franciscus (87) in de aanloop naar zijn bezoek aan ons land eind deze maand. In de brief, die de Franstalige krant ‘Le Soir’ heeft gepubliceerd, komen de slachtoffers met enkele werkpunten om seksueel misbruik binnen de Kerk te erkennen en voorkomen.

Lees meer »

20 bewoners in de buurt van Plopsa De Panne geëvacueerd na gaslek

In de De Pannelaan in Adinkerke, bij De Panne, zijn ongeveer 20 mensen geëvacueerd na een gaslek. Waarschijnlijk is het lek ontstaan in een leiding onder een voortuin. Fluvius heeft een deel van de leiding afgesloten, maar is nog op zoek naar de exacte locatie van het lek. De meeste mensen zijn ondertussen weer thuis.

Lees meer »

Zeilers roepen op tot vrede tijdens ‘Sail-out for Peace’

Zeilers staan bekend om hun vrije geest, altijd zoekend naar nieuwe horizonten en onbekende wateren. Maar in een wereld die steeds meer geteisterd wordt door oorlog en terreur, voelen velen de drang om een signaal te geven. Op zondag 8 september krijgen ze die kans tijdens de allereerste ‘Sail-out for Peace’, een evenement georganiseerd uit
The post Zeilers roepen

Lees meer »

Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura

Tijdens de paasvakantie in april 2022 ging in Wervik een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. De Hellestraat behoorde daar niet bij niettegenstaande de school Futura zich daar bevindt. Sedert begin dit jaar is er tussen de Rapet- en Ooststraat wel een fietsstraat. De directie was al lang vragende partij. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond

Lees meer »

Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee dagen lang

De tiende editie van het driejaarlijks straattheater- en circusfestival De Groote Stooringe vindt voor het eerst plaats gespreid over twee dagen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het stadscentrum autovrij en worden pleinen en winkelstraten ingepalmd door circusartiesten. De rode draad dit keer zijn de clowns.
The post Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet VRT-CEO Delaplace opstappen?

Frederik Delaplace (54) mocht het woensdag in het Vlaams Parlement komen uitleggen, nadat hij creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir bij VRT aan de deur zette. “Ik ben hier niet gekomen om de boel op stelten te zetten en ze na een jaar achter te laten”, zei de CEO van VRT toen hij vier jaar geleden werd aangesteld.

Lees meer »

Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Op zaterdag 14 september word je tijdens het shoppen getrakteerd op trendy dansoptredens in het centrum. Vijf Roeselaarse dansscholen zorgen voor sfeer in de stad. Laat je verrassen door de dansers van Burlycious, Dansstudio Daneels, Ndigo, Induce Dans en Beweeg en Hypnosis Dance Academy.
The post Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Lees meer »