T1 Ronny Houben trekt er onmiddellijk stekker uit bij HOO Oedelem (3B): “Combinatie me werk lukt echt niet meer”

Ter gelegenheid van de thuismatch in het teken van de Beker van West-Vlaanderen, 4-0-winst tegen Fusion Oostende, coachte Ronny Houben voor het laatst op het Oostveld. De succescoach, die destijds Dosko Sint-Kruis als kampioen naar derde provinciale loodste, stopt definitief in klimmen en dalen.

Vanzelfsprekend betreurt Ronny Die beslissing maar de broodwinning primeert. “Vorig seizoen met HOO Oedelem realiseerden we een sterke derde periode en de ambitie om dit seizoen de lijn door te trekken was er volledig. Maar na twee weken voorbereiding is het voor mij duidelijk dat mijn huidige job, privé en voetbal bij eerste elftallen niet langer combineerbaar zijn. Vooraleer de mooie uitlaatklep die voetbal is een extra stressfactor wordt, is het beter eerlijk te zijn met mezelf en vooral met die schitterende vereniging en de spelers Zij verdienen een T1 die er altijd is en vol overgave de sportieve lijnen kan uitzetten. Mij zal je voortaan als supporter vinden bij de ploegen die me nauw aan het hart liggen zoals Doomkerke, Dosko Sint-Kruis, en de Bruinberg. Misschien zal ik bij Zwevezele, vlakbij mijn thuis, nog wat depanneren in de jeugdrangen, als een oefenmeester afwezig is maar daar blijft het bij.”

Fantastisch duo

“Voor mijn broodwinning lag een nieuwe uitdaging in het verschiet maar alles zou aanvankelijk na nieuwjaar in een stroomversnelling geraken. Plots werd de deadline drastisch vervroegd. De hoofdzetel ligt in Nederland en ik moest me steeds opjagen om op het terrein op te dagen en soms geraakte ik er zelfs niet. Dus opteerde ik voor de korte pijn. HOO Oedelem is in goede handen met T2 Giovanni Windels maar de beleidsploeg gaat nu op zoek naar een opvolger voor mij. In afwachting krijgt Giovanni Windels al mijn vertrouwen. Voor zijn komst werkte ik zonder assistent en kreeg te maken met gezondheidsproblemen van mijn vrouw, die een zware hartoperatie moest ondergaan. Daarna kwam Giovanni: we vormden een fantastisch duo, ik kon probleemloos een stuk veldwerk overlaten aan die kanjer, die twintig jaar jonger is dan ik. Vurig wens ik dat hij een even goede band opbouwt met de nieuwe T1. Voor mij is het over: de job primeert natuurlijk. Ik dank iedereen die me steunde in het provinciale voetbal, ze zullen me nog vaak terugzien als supporter.” (JPV)

The post T1 Ronny Houben trekt er onmiddellijk stekker uit bij HOO Oedelem (3B): “Combinatie me werk lukt echt niet meer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vliegschool Wevelgem viert 100ste verjaardag: “Nog steeds broedkast van talent”

Reeds 100 jaar worden piloten opgeleid op de Wevelgemse luchthaven. De militaire vliegschool werd opgericht in 1924, en Flanders Aviation Society (FAS) nodigt uit om die verjaardag mee te vieren. Op en rond het vliegveld met onder meer een static show van oude en nieuwe toestellen. De publiekstrekker wordt ongetwijfeld Cercle Leopold waar na 40 jaar opnieuw publiek wordt toegelaten.<br

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik

Sinds 5.30 uur dinsdagochtend zijn twee van de drie sporen tussen Aalter en Brugge weer in gebruik. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Alle treinen kunnen rechtstreeks rijden zonder omleiding. Het derde spoor wordt later opnieuw in gebruik genomen.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik voelde het warme bloed uit mijn lijf lopen”: Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »

Kinderopvang Babs houdt eigen versie van Olympische Spelen

Parijs stond deze zomer volledig in het teken van de sport. Nadat er tal van fantastische prestaties werden geleverd op de Olympische Spelen toonden ook de deelnemers aan de Paralympische Spelen wat ze in hun mars hebben. Maar ook in Sint-Eloois-Winkel was Parijs nooit ver weg. Kinderopvang Babs organiseerde namelijk een eigen versie van de
The post Kinderopvang Babs

Lees meer »

Ex-huisgenoten staan terecht voor brandstichting bromfiets in Roeselare, verraden door snapchatberichten

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en snapchatberichten lijken voldoende te zeggen. Er hangt beiden drie jaar cel boven het hoofd.
The post Ex-huisgenoten staan terecht voor

Lees meer »

101-jarige Maria Fenaux-Dhuyvetter uit Kuurne overleden

Vorige woensdag had in de Sint-Pieterskerk in Kuurne de uitvaartdienst plaats van de 101-jarige Maria Dhuyvetter. Ze was de echtgenote van ondernemer Gerard Fenaux (van het gelijknamige bedrijf) die in 2019 overleden is. Haar man was ook bekend als medestichter en bezieler van de kunstkring Evarist Carpentier. Zelf was Maria in Kuurne jaren actief als bestuurslid van CMBV (nu Markant).<br

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »