Spitsheffing of goedkoop nachttarief: welk antwoord vindt Vlaanderen op de files?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Eerste schooldag in Kiev start in mineur na grote Russische luchtaanval op Oekraïense hoofdstad

Het Russische leger heeft afgelopen nacht een grote raket- en droneaanval uitgevoerd op verschillende plaatsen in Oekraïne, waaronder ook op de hoofdstad Kiev. Oekraïense troepen zijn er naar eigen zeggen in geslaagd om het merendeel van de projectielen neer te halen, maar de brokstukken hebben wel veel schade veroorzaakt. Door de bombardementen is de eerste schooldag voor Oekraïense studenten gestart

Lees meer »

Marc Van Peel maakt comeback en wordt lijstduwer voor CD&V in Antwerpen: “Ik geloof in de verrijzenis” 

Ereschepen in Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) maakt zijn comeback in de politiek en komt als lijstduwer op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Na Patrick Janssens (Vooruit) en Ludo Van Campenhout (N-VA) is het de derde bekende ex-politicus die opnieuw op het Antwerpse politieke toneel verschijnt. "Ik wil opkomen voor de legitieme belangen van de stad en de haven",

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Antwerpen. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen”

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september hopen de zowat 200 vrijwilligers uit Wevelgem, Gullegem en Moorsele samen meer dan 5.000 azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro, de volledige opbrengst gaat naar projecten in de strijd tegen kanker.
The post Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen” appeared

Lees meer »

Marc Soler wint op mythische slotklim in Vuelta, Ben O’Connor redt rode leiderstrui met vijf seconden

Nadat Wout van Aert met een nieuwe pijnlijke val zijn rampjaar compleet maakte, heeft Ben O’Connor via een secondenspel zijn leiding in het algemeen klassement van de Vuelta behouden. Hij moest vrezen voor zijn rode trui nadat hij vroeg loste, maar de Australiër hield vijf seconden over. Uitstel van executie weliswaar, met Roglic die nu helemaal in zijn slipstream zit.

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee woningen in het Boezingepad en brengt deze nu opnieuw in verhuur. De maatschappij komt zo tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting. “De gerenoveerde woningen voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake isolatie, technieken en comfort”, zegt covoorzitter Philip Konings.
The post Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »