Sociaal Huis Deerlijk plaatst vrijwilligers in de schijnwerpers

De vrijwilligers van het Sociaal Huis werden in de bloemetjes gezet tijdens een geslaagd précongéfeest in De Wieke.

“Met vrijwilligerswerk zijn er alleen maar winnaars”, stelt schepen van Sociale Zaken, Welzijn en Senioren Louis Vanderbeken (CD&V) tijdens zijn gelegenheidstoespraak. “In het Sociaal Huis van Deerlijk hebben we momenteel 116 vrijwilligers bij de Buur(t)tafel, de Minder Mobielen Centrale, Kind & Gezin…”

“Onze vzw verdeelt levensmiddelen aan minderbedeelden”, legt Claudine Holvoet (onderaan rechts op de foto) uit. “De voedselbedeling vindt elke donderdag van 15 tot 18 uur plaats in Uzien.” (DRD)

The post Sociaal Huis Deerlijk plaatst vrijwilligers in de schijnwerpers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Proces tegen Sven Pichal zal niet achter gesloten deuren plaatsvinden

Het proces tegen ex-radiopresentator Sven Pichal zal niet plaatsvinden achter gesloten deuren. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag beslist. De advocaten van Pichal, die terechtstaat voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik, hadden een proces achter gesloten deuren gevraagd door de grote media-aandacht. De verdediging vraagt ook dat Pichal opnieuw wordt onderzocht door deskundigen, omdat het

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-CEO Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »

Ook met zijn eigen keu gaat Brecel meteen onderuit: ex-wereldkampioen uitgeschakeld door Chinees Pang Junxu op Snooker Masters in Saudi-Arabië

Luca Brecel (WS-6) heeft zich dinsdag in Riyadh niet voor de achtste finales van het Saudi Arabia Snooker Masters kunnen plaatsen. In de eerste ronde moest de 29-jarige Limburger met 5-2 het onderspit delven voor de Chinees Pang Junxu (WS-28). En dat met z’n eigen keu, nadat die in allerijl nog werd overgevlogen vanuit Rome waar die oorspronkelijk was achtergebleven.

Lees meer »