Sishabar Le Nine opent de deuren in Menen: “Waterpijp roken is een sociaal gebeuren”

Genieten van een zomerse cocktail, al dan niet in combinatie met het roken van een waterpijp? Het kan voortaan in de Kortrijkstraat 9. Nabil J. opende er met Le Nine het allereerste cocktail- en waterpijpcafé van Menen.

Cocktailbar en sishalounge Le Nine bestaat uit een cafégedeelte en een aparte rookruimte. Zowel vooraan als achteraan is er een buitenterras. Op de eerste verdieping is er een drank- en ontspanningsruimte met een televisie en een dartsblok. De zaak profileert zich als het eerste waterpijpcafé van de regio.

Arabische traditie

“We zijn officieel erkend als sishabar, wat betekent dat alles conform de regelgeving is. De aparte rookruimte heeft een rookafzuigsysteem en is niet groter dan een vierde van de totale oppervlakte van de zaak. In de rookruimte zelf serveren we geen drank”, zeggen zaakvoerder Nabil J. en zaakverantwoordelijke Kristina Tadevosyan.

“Waterpijp roken is een Arabische traditie, die ook ingang vindt in de Vlaamse cultuur. Het is een sociaal gebeuren, waarbij men onder vrienden geniet van de gearomatiseerde tabak. We hebben zes verschillende tabakssmaken in ons aanbod. Na elke beurt reinigen we de pijpen en vervangen we de mondstukjes.”

Exclusieve cocktails

Een Banana Pear Breeze, een Frozen Strawberry Delight of een Rasberry Radiance: het is maar een kleine greep uit de lijst met exotische en smaakvolle cocktails, die in de sfeervol ingerichte zaak op de drankkaart staan. “We serveren zowel exclusieve als traditionele cocktails. Die staan allemaal geprijsd aan 11,50 euro. Ook voor een gin, een whisky, een biertje of een frisdrank kan je hier terecht. In de toekomst willen we ook tapas serveren”, weet Nabil.

“Als rasechte Menenaar wil ik dat het leeft in Menen. Ik heb hier schoolgelopen en als dj NABBS draai ik al 15 jaar lang plaatjes, vooral old school muziek. In Le Nine willen we een gemoedelijke en chique sfeer creëren. Iedereen is welkom mits je een beetje deftig gekleed bent, dat wil zeggen geen trainingspakken of petten.”

Le Nine is gesloten op maandag. Op zaterdag opent de zaak om 14 uur, op alle andere dagen vanaf 17 uur. Meer info vind je opwww.lenine.be en Instagram le_9_nine.

The post Sishabar Le Nine opent de deuren in Menen: “Waterpijp roken is een sociaal gebeuren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest

Het volledig nieuwe NAVIGO Visserijmuseum opent op 7 september de deuren en dat gebeurt met een groots volksfeest op de museumsite met twee nieuwe entiteiten: een museumdepot met kooktheater en een museumvleugel, met potvis Valentijn als grote blikvanger.
The post Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De school is nu een weekje gestart, maar hier en daar is het nog wat zoeken naar een evenwicht. Ook in kleuterschool De Wetstraat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Honderden leerlingen krijgen plots mail dat ze deze week niet meer naar school hoeven wegens “praktisch probleem”

Voor leerlingen van de tweede en derde graad van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) gaat de eerste schoolweek de mist in. Zij kregen woensdagnacht een mail dat er donderdag en vrijdag geen les zou zijn, omdat de lessenroosters niet klaar zijn. “Interne conflicten tussen leerkrachten en directie worden uitgevochten op de rug van onze kinderen”, klinkt het bij verongelijkte ouders.

Lees meer »

Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen

Sinds 1 augustus mogen wielertransfers officieel gemaakt worden. Het is dan ook al iets meer dan een maand uitkijken naar nieuws over onze West-Vlaamse profs die nog geen contract hebben voor volgend seizoen. Sommigen moeten zich (geen) zorgen maken.
The post Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen appeared first

Lees meer »

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

Hezbollah zegt vergeldingsaanval te hebben uitgevoerd op noorden van Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Opnieuw duizenden Israëli’s op straat om deal te eisen, Hamas “stuurt gijzelaars in grafkisten terug als militaire druk aanhoudt”

In Israël vonden opnieuw betogingen plaats tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Die protesten kwamen op gang na de vondst van de lichamen van 6 Israëlische gijzelaars in de Gazastrook afgelopen weekend. De betogers beschuldigen Netanyahu ervan een deal met Hamas tegen te houden. De Palestijnse extremistische groepering heeft intussen laten weten "de gijzelaars in grafkisten terug te zullen

Lees meer »

Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM: “Mijn motor moet ’s ochtends eerst wat op gang komen. Gelukkig is er koffie”

Ze fleurde als presentator al de middag van MNM op en als reporter de Olympische Spelen afgelopen zomer. Nu mag Imane Boudadi (26) uit Vlamertinge bij Ieper ook de ochtend opvrolijken bij MNM. De rijzende ster van de radiozender praat voluit over de liefde voor radio, haar grootouders en… Pamela Anderson.
The post Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM:

Lees meer »

“Ik lig niet wakker van twee kilo meer of minder”: winnares van ‘Belgium’s Next Top Model’ laat zich niet onder druk zetten

“Ik wilde al op mijn twaalfde model worden, maar mijn ouders vonden me te jong.” De negentienjarige Bréseïs Simons werd door de vakjury en de kijker uitgeroepen tot ‘Belgium’s Next Top Model 2024’. De Gentse gaat naar huis met een modellencontract en staat op de cover van ‘L’Officiel Belgium’. Hoe beleefde ze de wedstrijd? En wat brengt de toekomst? “Ik

Lees meer »

Justitie wil vertrouwen van de burger terugwinnen: “Nog te veel het beeld van rechter op zijn troon”

Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. "Als burgers de werking van Justitie niet begrijpen, zal er altijd een reden tot wantrouwen en argwaan zijn", zegt Guido Vermeiren, procureur-generaal bij het Antwerpse hof van beroep.

Lees meer »