Singer-songwriter Jermo (19) deelt eerste single ‘Alpenglow’ op Spotify

Al bijna 3.300 keer werd de song ‘Alpenglow’ op Spotify gespeeld. Hij is van de hand van Izegemnaar Jarne Delaere (19) alias Jermo, die druk timmert aan zijn carrière als singer-songwriter. Hij volgt de opleiding jazz-pop-rock aan muziekacademie Art’Iz. “De academie is mijn tweede thuis geworden”, verzekert hij.

Al van kleins af leerde Jarne Delaere gitaar spelen. “Gewoon de reguliere opleiding aan de muziekacademie, compleet met notenleer en zo”, verduidelijkt hij. “Eerst speelde ik akoestische gitaar, later schakelde ik over naar elektrische en die omwisseling, zo rond het eerste middelbaar, deed een wereld voor me opengaan.”

Later kwamen daar ook zang en teksten schrijven bij. “Ook dit zijn zaken die je effectief moet leren. En ook dat kon ik aan de Art’Iz muziekacademie. De opleiding jazz-pop-rock, waarin ook songwriting aan bod komt, was een openbaring voor mij. Mede dankzij de lesgevers. Het zijn echt meer dan bekwame mensen. Ze kijken ook verder dan alleen maar hun vak. Door het jarenlang lesvolgen heb ik bijvoorbeeld al een heel brede basis op vlak van gitaar. Daardoor focussen ze bij Art’Iz meer op andere items zoals zingen of tekstschrijven.”

KSA-kamp in de Alpen

Puur autobiografisch kan je de teksten van Jarne niet noemen. “Eigenlijk zet ik vooral een karakter neer, maar de inspiratie, die komt wel van het moment. Voor Alpenglow was dat tijdens het KSA-kamp in de Alpen. De zon toverde een gloed op de bergen. Ik baseer me voor mijn songs altijd op gebeurtenissen uit het dagelijks leven: liefde, zaken die foutlopen, ervaringen die ik opdeed, … Dat alles noteer ik. Ik heb er zelfs twee notitieboekjes voor. Eentje waarin ik allerlei impressies noteer en een tweede, waarin de teksten al wat gefilterd zijn en voorzien worden van akkoorden of muzieknoten.”

“Dagelijks ben ik met muziek bezig. Is het niet om te spelen, dan luister ik, zelfs tijdens een wandeling met de hond. Door te luisteren leer je ook heel veel bij. Dit, samen met de tips en tricks uit de muziekacademie, brengt me een heel stuk verder. In muziek kan ik ook heel veel kwijt, zelfs frustraties sla ik weg op gitaar, al is dat misschien minder interessant voor mijn huisgenoten”, knipoogt Jarne.

Een brede interesse

Welke muzikale stijl hij zich definitief zal aanmeten als Jermo, weet Jarne op dit moment nog niet. “Ik hoop er deze vakantie achter te komen. Ik heb net het eerste jaar biotechnologie aan Vives achter de rug en heb geen herexamens. Ik heb dus alle tijd om met muziek bezig te zijn. Ik heb een heel brede interesse: van Jimi Hendrix, over Arcade Fire, Leonard Cohen en Bob Dylan tot Nirvana.”

Ook hoe zijn muzikale toekomst er precies uit zal zien, is nog niet duidelijk. “Ik stel me ook niet per se een doel, ik wil eerst voldoende materiaal bij elkaar schrijven. Uiteraard droom ik van een professionele muzikale carrière, maar dat zien we wel. Ik kan vooralsnog twee jaar terecht aan de academie. En eigenlijk wil ik ook nog wel andere instrumenten leren. Met piano ben ik wat bezig en ik zou me ook graag een basgitaar aanschaffen, dan kan ik zelf al mijn songs wat inkleuren voor we ze met de band brengen.”

Die band vormt Jarne samen met zijn medecursisten aan Art’Iz. “Jaarlijks voorziet de academie een showcase. Dan treden we echt als band op, compleet omringd met alle techniek zoals op een echt concert. Mijn collega-cursisten spelen dan drum, bas of piano. We hebben zelfs een saxofonist. Toen we Alpenglow inspeelden, gaf dit een extra toets. Ook na Art’Iz zouden we graag met die band verdergaan. Maar eerst werken we de opleiding aan Art’Iz af, die academie is echt mijn tweede thuis geworden.”

The post Singer-songwriter Jermo (19) deelt eerste single ‘Alpenglow’ op Spotify is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk

Veel supporters genoten tijdens de fandag van de enige oefenmatch die Filou Oostende deze zomer in eigen huis baskette. Een onvolledig team blies met een stevige dertiger de Nederlandse vicekampioen Heroes Den Bosch van het terrein.
The post Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis”

“Het irriteert me mateloos. Die man heeft nul schuldinzicht en blijft een gevaar. Hij werd wéér betrapt. Ik vraag u: haal hem weg uit de maatschappij en stuur hem naar de gevangenis.”
The post Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Wonderlijke Duitse dagen

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Wonderlijke Duitse dagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever op vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er 1 jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden. Ze gaf alles toe, en betaalt maandelijks stipt terug. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in de financiële problemen door een noodzakelijke

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »