Senne Decloedt start tweede seizoen bij Sporting Club

KSC Blankenberge (3de afdeling VV A) is de derde vereniging waar Senne Decloedt toegevoegde waarde biedt. Nadat hij zijn hele voetballeven bij VV Westkapelle had doorgebracht en schitterde in eerste provinciale, trok hij naar KSV Oostkamp. Vier kampioenschappen bleef hij er onbetwistbare titularis en vicekapitein. Het vijfde seizoen kwam hij er nauwelijks aan te pas, keuze van de trainer zeg maar. In Blankenberge herleefde de Heistenaar.

Senne nam gretig deel aan de eerste trainingsweek en vertrok daarna met de familie naar het zuiden van Frankrijk. Daar vierde hij op 25 juli zijn 32ste verjaardag. “We eindigden vorig kampioenschap, als nieuwkomer in nationale, op stek zeven en zorgden meermaals voor verrassende uitslagen. De sportief verantwoordelijken leverden daarna schitterend werk en trokken zes serieuze kleppers aan. Stuk voor stuk tillen ze ons geheel de hoogte in. Vermits nagenoeg niemand vertrok, zullen de basisplaatsen heel duur worden.”

Nog niet versleten

“Of ik moet vrezen voor mijn vaste stek? Laat één zaak duidelijk zijn, de trainers Steven Van Moeffaert en Aaron Bruning, twee rijpe dertigers, selecteren in eer en geweten. Iedereen start op identieke basis. Als iemand beter is dan ik, dan dien ik me daarbij neer te leggen. Anderzijds voel ik aan mijn lichaam dat ik lang nog niet versleten ben.”

attractief voetbal

“In Oostkamp werd ik opzij geschoven na vier prachtjaren. Dat kan elke ambitieuze voetballer op ieder moment overkomen. Terwijl ik op reis was, sparden de vrienden tegen Knokke, verloren met 2-0 maar presteerden hoopgevend. Natuurlijk belde ik nog diezelfde avond voor feedback. We maken ons op voor de competitiestart en willen opnieuw onze supporters attractief voetbal voorschotelen. De coaches staken zeer veel energie in het behalen van de nodige diploma’s en geven met kennis van zaken hun tactisch plan door. Geduldig legden ze vanaf het prille begin hun manier van spelen uit. Iedereen begrijpt zijn taak tot in de kleinste details. Zelfs de nieuwelingen zijn nu al volledig mee met het systeem. Het blijft mijn ambitie om ooit mijn carrière af te sluiten waar alles begon: in Westkapelle. Anderzijds hoop ik stellig nog ettelijke competities in nationale mee te draaien. Dat is en blijft het streefdoel.” (JPV)

The post Senne Decloedt start tweede seizoen bij Sporting Club is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Eddy Velle en Nadine Pinson

Eddy Velle (°1953) en Nadine Pinson (°1955) leerden elkaar kennen in het jeugdhuis de Barakke in Veurne, waar nu het stadskantoor is gevestigd. Eddy werkte vier jaar in de zetelfabriek Furnica maar toen het bedrijf sloot deed hij mee aan een examen voor postbode. In 1972 werd hij benoemd, nog voor hij opgeroepen werd voor
The post Goud voor

Lees meer »

Tragische dood van Cloé (28) in Thailand laat Holsbeek verslagen achter: “Ik hoorde haar vorige week nog, ze leek zo gelukkig”

De Belgische vrouw die zaterdagochtend dood werd teruggevonden in het noorden van Thailand, is de 28-jarige Cloé Ferrari, afkomstig uit Holsbeek. Ze woonde sinds een tiental maanden met haar vriend in de provincie Mae Hong Son in Thailand en gaf daar yogalessen. “Onze zon Cloé straalt voor altijd in ons hart”, klinkt het bij zus Joana.

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

Vzw IMLandelijk verdeelt gratis mobiele alarmsystemen: “Afschrikmiddel voor eventuele belagers”

Marleen Achtergaele (63) uit Bissegem is coördinator van de zelfhulpvereniging IMLandelijk. “We zijn een groep vrijwilligers die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag ondersteunen. Onze gratis alarmsysteemgadgets kunnen een veiligheidsgevoel creëren bij slachtoffers, lotgenoten, de burger in het algemeen. Kortom: voor wie het nodig acht om zichzelf een geruststelling te geven.”
The post Vzw IMLandelijk verdeelt gratis mobiele alarmsystemen: “Afschrikmiddel

Lees meer »