Red Lions spelen gelijk tegen Argentinië in laatste overbodige groepswedstrijd

De Belgische hockeymannen hebben vrijdag in hun vijfde en laatste groepswedstrijd op de Olympische Spelen 3-3 gelijkgespeeld tegen Argentinië. Het was voor de Lions, de titelverdedigers, hun eerste puntenverlies op het hockeytoernooi in Parijs.

De Argentijnen klommen na vijf minuten een eerste keer op voorsprong dankzij een rake strafcorner van Maico Casella. Na de pauze trok Nicolas De Kerpel (34.) de stand in evenwicht, maar Argentinië bleef gas geven voor een overwinning. Tomas Domene (45.) zette de 1-2 op het bord en na de gelijkmaker van Alexander Hendrickx (52.), op strafcorner, vond Matias Rey (53.) de weg naar de netten. Argentinië stond zo een derde keer op voorsprong, maar kon ook die niet vasthouden. Thibeau Stockbroekx legde in de slotminuut de 3-3-eindstand vast.

De Lions waren voor hun wedstrijd al zeker van de groepswinst dankzij de 2-3-nederlaag van Australië eerder op de dag tegen India. De Lions komen zo in de kwartfinales al zeker uit tegen Spanje, de nummer vier van groep A.

In de eindstand in groep B tellen de Belgische hockeyers op de eerste plaats 13 punten. India (10 ptn), Australië (9 ptn) en Argentinië (8 ptn) mogen mee naar de kwartfinales. Ierland (3 ptn) en Nieuw-Zeeland (0 ptn) zijn uitgeschakeld.

Voor het duel tegen Argentinië werden twee wijzigingen in de selectie doorgevoerd. Gauthier Boccard en doelman Vincent Vanasch werden met blessures vervangen door Maxime van Oost en Loic Van Doren. Met Van Oost en Van Doren erbij telt de delegatie van Team Belgium in Parijs nu 170 atleten.

De Red Lions speelden tot voor vandaag een foutloos toernooi. Ze openden met zakelijke zeges tegen Ierland (2-0) en Nieuw-Zeeland (2-1). Vervolgens werd de sloophamer bovengehaald tegen Australië (6-2), in een heruitgave van de olympische finale van 2021, en werd een logische overwinning geboekt tegen India (2-1).

The post Red Lions spelen gelijk tegen Argentinië in laatste overbodige groepswedstrijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo werd zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Zonder deze spullen stappen wij niet op”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

“Tot op verkiezingsdag zullen onderhandelaars zich bezighouden met van alles behalve het vormen van een regering”

Bart De Wever (N-VA) is opnieuw formateur. Van de koning krijgt hij maar liefst drie weken alvorens hij opnieuw op de koffie moet. Dat betekent dat de federale regering al zeker voor na de lokale verkiezingen is. De onderhandelaars vertellen wel dat ze “constructief” bezig zijn met het vormen van een regering, maar intussen leggen ze zich vooral toe op

Lees meer »

Lokale weerman Tometeo voorspelt droog weer voor Izegem Koers (maar wellicht neerslag tijdens de afterparty)

Een voorspelling over de uitslag van de wielerwedstrijd doet hij niet, maar de lokale weerman Tometeo (Tom Dutoit) ziet op zijn weerkaarten dat het peloton vandaag geen regen over zich heen zal krijgen. Voor de afterparty, ook niet onbelangrijk voor de vele wielerfans en andere leutezoekers, zal het wellicht niet droog blijven. Maar dat zal niet beletten dat vele duizenden

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Een stapel nieuwe boeken, papieren, mappen, extra gerief… Zeker op de eerste schooldagen is het sleuren en zwoegen met die boekentas!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »