Raimund De Cocq brengt talent samen bij VV Westkapelle: Hiërarchie? Bestaat niet bij ons!”

Een vriend loodste Raimund De Cocq (48) in 2011 naar Westkapelle, waar onze Noorderbuur trainer werd van achtereenvolgens U15, U17 en U21. Nadat hij zeven jaar eerder zijn trainerscarrière had opgestart in Sluis, trok hij vervolgens naar Royal Knokke FC waar hij instond voor de opleiding van U15 en U11. Nu is Raimund De Cocq niet meer weg te denken uit het reilen en zeilen van VV Westkapelle.

Afspraak om 10 uur in Sluis, in Snuffels, de winkel die Raimund uitbaat. De handelszaak oogt op en top verzorgd: we begroeten Raimund terwijl hij aan het stofzuigen is. “Bij Westkapelle volgde ik Gino Caen op als jeugdcoördinator. Ik beschouw die man zo een beetje als mijn mentor. Nu hij terug is uit de zandbak (Gino Caen trainde samen met Yves Vanderhaeghe Al Faisaly in Saoedi-Arabië, red.) zal ik hem toch eens moeten bezoeken, maar de tijd ontbreekt. Mijn winkel is zeven dagen op zeven open en ’s avond trek ik vaak naar Westkapelle, zo’n tien minuten rijden met de auto.”

“Toen we heropstartten bleef ik als enige over met ervaring op het sportieve vlak. Vergeet niet dat ik vier jaar studeerde om mijn diploma Uefa B binnen te halen. Het is trouwens mijn droom om ooit eens een eerste ploeg te coachen, al is dit momenteel niet aan de orde wegens werkomstandigheden.”

Ulrik Maertens

“Op een bepaald moment hadden we behoefte aan een strenge trainer. Ik had Chris De Bisscop in mijn vizier. Ik bleef hem stalken tot hij uiteindelijk toezegde. Na enkele jaren moesten we afscheid nemen van Chris. Hij heeft het mij nooit kwalijk genomen. Ik wens hem het allerbeste toe als T2 bij Jong Male in eerste provinciale. Vervolgens maakten we kennis met Frederik Peel, een grandioze voetbalkenner. We promoveerden en konden ons eindelijk meten in de hogere reeks. Tijdens het voorbije kampioenschap verloren we ook Frederik Peel: misschien kon dat vermeden worden. We gingen op 25 februari 2024 in eigen huis met 0-7 onderuit tegen KVC Wingene. Onze toenmalige coach is een man van eer en kon niet leven met die wanprestatie. Hij diende zijn ontslag in. Hem overhalen toch te blijven, lukte niet, dus richtten we onze pijlen op de steunpilaar van ons huis, Ulrik Maertens. Samen met hem zou ik proberen ons schip in derde provinciale te houden. Niemand kent de groep beter dan wij, dus staken wij onze nek uit. We motiveerden iedereen tot vervelens toe, uiteindelijk liepen ze voor ons door een vuur. Altijd stond ik klaar voor een mentale babbel maar Ulrik verrichte titanenarbeid. Drie duels voor het einde waren we gered, na een 0-1 overwinning in Veldegem. We konden de bladzijde omdraaien maar voor mij begon de hoofdtaak: de nodige versterkingen vinden en een nieuwe T1 aanstellen.”

Johnny Lebegge

“We kregen een sollicitatie binnen van de voormalige eerste keeper van KV Mechelen, Johnny Lebegge. Hij verhuisde van het Pajottenland naar de kuststreek en zocht een nieuwe uitdaging. Na een paar gesprekken waren we overtuigd: hij bleek onze witte merel. Hij zal samenwerken met T2 Ulrik Maertens, onze rode draad, en met T3 Guido Blomme. Onze hoofdcoach wilde koste wat het kost een keeperstrainer die ook op zondag de matchen bijwoont. We verwelkomen dus de ervaren Jonathan De Seranno, die ettelijke jaren aan Jong Male was verbonden. Of we mikken op het behoud? Met de versterkingen die we aangetrokken hebben, mikken we op de top vijf hoor!”

Aanwinsten

“Bert Hoste komt over als vrije speler, Arthur Delheye komt van Lembeke, Tobin Stroo van Kleit, Roy Missiaan van Maldegem en Kenzie Schip van Lissewege. Daar komt nog bij John Alcereste Van Heydegem van Wenduine, Maxim De Pourcq van Jong Male, Lieven Lanckriet van Veldegem en Ajdin Llukay van Zomergem. We sluiten het rijtje af met vrije speler Rais Ben Khelil, Emiel Desloovere van Heist en Wietse Dhondt van Knokke. Aan vertrekkerszijde noteren we het stoppen van Yentl Deplancke terwijl Sverre Gouwy naar Beernem verhuist en Quinten Lescrauwaet naar Dudzele.”

“Ons huiswerk is af, de trainers zijn nu aan zet. We kunnen bogen op een sterke spelerskern, uiterst ervaren sportieve leiders en een subliem bestuur. Grote baas, hiërarchie? Bestaat niet in ons midden, wij zijn dikke vrienden, man! We mikken allen op het collectief belang van VV Westkapelle.” (JPV)

The post Raimund De Cocq brengt talent samen bij VV Westkapelle: Hiërarchie? Bestaat niet bij ons!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark

Een 30-jarige man uit Kortemark heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding, verkrachting en partnergeweld. J.B. misbruikte zijn toen vijfjarige dochtertje meermaals. Het openbaar ministerie eiste twaalf jaar cel.
The post Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen van 13 oktober?

Oc Walnes was aardig volgelopen op maandag 2 september voor het eerste en enige politieke debat n.a.v. de verkiezingen voor een nieuwe Diksmuidse gemeenteraad. Ruim 120 aanwezigen – waarvan een heel groot deel fans van de diverse partijen – werden door Manu Mackelberghe, voorzitter in lopende zaken van het bewonersplatform, verwelkomd.
The post Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille en team relay in rook opgaan na stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd en kan niet tijdig hersteld worden voor de team

Lees meer »

André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag

André Janssens (95) en Simonne Ponjaert (93) stapten maar liefst 75 jaar geleden in het huwelijksbootje. Een zeldzaamheid, maar het koppel ziet elkaar na al die jaren nog even graag.
The post André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meer armoede, meer geweld en meer migratie.” Professor Holslag voorspelt de gevolgen van Chinese miljarden in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Mr. Greedy, 33-jarige pinguïn met 230 nakomelingen, gestorven in Amerikaanse zoo

De Maryland Zoo in de Amerikaanse stad Baltimore is in rouw, want de Afrikaanse pinguïn ‘Mr. Greedy’ is gestorven. De pinguïn zorgde voor meer dan 230 nakomelingen en werd 33 jaar, ruim boven de gemiddelde levensverwachting van 18 jaar. Mr. Greedy, of ‘meneer hebberig’, dankte zijn naam aan zijn agressieve houding tegenover de andere pinguïns bij het verzamelen van vis.

Lees meer »