Proficiat Sven, Klaas en Patrick!

Remco Evenepoel bezorgde ons land vorig weekend al meteen een eerste Belgische gouden medaille dankzij een fantastische, fenomenale, indrukwekkende, historische – en voeg gerust zelf nog wat superlatieven toe – prestatie in de tijdrit. Goud! Ook al is de aerokogel van Schepdaal geen West-Vlaming, toch heeft die gouden medaille een zoet, West-Vlaams randje. Of beter gezegd, rand! De impact van enkele West-Vlaamse architecten op deze topprestatie is immers niet te onderschatten.

Enerzijds is er natuurlijk bondscoach Sven Vanthourenhout. In 2020 werd hij – na enkele jaren als assistent-bondscoach op de weg en bondscoach in het veld – de baas bij de wegploeg. Sindsdien leidde hij Evenepoel – om alle overige medailles gemakshalve even te vergeten – naar een wereldtitel op de weg in Wollongong, een wereldtitel tegen de klok in Glasgow en een Europese titel tegen de klok in Trente. Daar komt nu ook nog eens een olympische tijdrittitel bij. En dan moet de wegrit van zaterdag nog komen. Hoedje af, Sven.

De impact van enkele West-Vlaamse architecten op de topprestatie van Remco is niet te onderschatten

Dan is er ook nog Klaas Lodewyck, ploegleider van Evenepoel bij Soudal Quick-Step. Erbij op zowat elke grote afspraak, erbij bij zowat alle successen. Hij is zowat het persoonlijke aanspreekpunt van Remco. Lodewyck slaagt er als geen ander in om Remco indien nodig te temperen én vooruit te stuwen. Ook in Parijs maakte hij deel uit van de Belgische delegatie.

En dan is er natuurlijk ook nog Patrick Lefevere. De man die Evenepoel naar Soudal Quick-Step haalde en hem alle kansen gaf om gestaag en volgens een goed uitgedacht plan te doen groeien. Ook al moest hij daarvoor misschien wel de insteek van zijn ploeg veranderen van een team dat vooral mikt op de klassiekers, naar een team dat wil scoren in grote rondes. Remco bewees in de afgelopen Tour het gelijk van Lefevere – en omgekeerd – en hoewel Soudal Quick-Step an sich weinig heeft aan deze gouden plak, mag ook Lefevere zich voor deze prestatie opnieuw een pluim op de hoed steken. Al is het maar omdat hij Evenepoel de afgelopen jaren werkelijk álle kansen gaf om te staan waar hij vandaag staat.

Uiteraard heeft de Ket van Soudal Quick-Step het vooral zelf gedaan, maar vraag het hem en hij zal zelf ook de verdienste van bovengenoemde drie West-Vlamingen allerminst minimaliseren. En net daarom: een gouden medaille met een grote West-Vlaamse rand.

The post Proficiat Sven, Klaas en Patrick! is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

“Ik lig niet wakker van twee kilo meer of minder”: winnares van ‘Belgium’s Next Top Model’ laat zich niet onder druk zetten

“Ik wilde al op mijn twaalfde model worden, maar mijn ouders vonden me te jong.” De negentienjarige Bréseïs Simons werd door de vakjury en de kijker uitgeroepen tot ‘Belgium’s Next Top Model 2024’. De Gentse gaat naar huis met een modellencontract en staat op de cover van ‘L’Officiel Belgium’. Hoe beleefde ze de wedstrijd? En wat brengt de toekomst? “Ik

Lees meer »

Tempo Team wint zaalvoetbaltornooi in Moerkerke

In aanloop naar de nieuwe zaalvoetbalcompetitie had in augustus traditioneel in de sporthal van Moerkerke het tornooi ‘Ploeg van ‘t stad’ plaats. Tempo Team uit Sijsele toonde zich alvast het sterkst door vrijdag de finale te winnen tegen ZVC Alvex.
The post Tempo Team wint zaalvoetbaltornooi in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

Ruim 1.100 gratis activiteiten op 36ste editie van Open Monumentendag

Meer dan 800 monumenten in heel Vlaanderen zwaaien vandaag de deuren open voor de 36ste Open Monumentendag. Onder de noemer ‘En route!’ focust het evenement zich dit jaar op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. Met meer dan 1.100 gratis activiteiten, 100 meer dan vorig jaar, is er voor elk

Lees meer »

“We moeten gewoon genieten”: KVDO maakt zich op voor galamatch tegen tweedeklasser Eupen

De kop is eraf: KV Diksmuide-Oostende heeft de competitieopener achter de rug met een 1-1 tegen promotiekandidaat Wielsbeke. Maar het is vooral lonken naar het bekertreffen van vrijdagavond tegen tweedeklasser Eupen. “We moeten gewoon genieten”, zegt kapitein Aaron Vandendriessche. De club zet zich schrap voor een hoog toeschouwersaantal.
The post “We moeten gewoon genieten”: KVDO maakt zich op voor

Lees meer »

“Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810

In Lichtervelde stelde Resp&ct 8810 zijn volledige lijst voor. Achter Resp&ct 8810 gaat CD&V schuil, dat al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in de gemeente. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn trekt de lijst. Het voltallige schepencollege duwt de lijst.
The post “Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Achttien sterke kandidaten bij Groen

Groen gaat in Oostkamp met 18 kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. “We hebben gekozen om met allemaal sterke kandidaten naar de kiezer te trekken. We hebben geen volledige kieslijst maar we gaan resoluut voor kwaliteit niet voor kwantiteit. We hadden niet de bedoeling om de lijst aan te vullen, maar we zien wel
The post Achttien sterke

Lees meer »