Politicoloog Dave Sinardet over vertrek Rutten: “Haar werk zit erop? En de verkiezingen in goede banen leiden?”

Gwendolyn Rutten (Open VLD) stopt als Vlaams minister en viceminister-president in de Vlaamse regering om terug te keren naar Aarschot. Daarmee kiest ze met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen voor de vlucht vooruit.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE VUELTA. Eerste renners rollen van het startpodium, Victor Campenaerts om 16u54 aan zet: “Ik ga er vol tegenaan gaan”

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Eerst burgemeester worden en dan een regering vormen

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen komt nu op gang. Het worden de 1e verkiezingen in Vlaanderen zonder opkomstplicht. Bovendien zou wel eens kunnen dat u in uw gemeente tevergeefs naar de vertrouwde en bekende partijnamen zoekt. En de cumulerende partijvoorzitters hebben hun goesting volledig verloren om nog te onderhandelen over een federale of Vlaamse verkiezingen.

Lees meer »

Franse keten Chaussea neemt 62 verkooppunten van Bristol over

62 winkels van schoenen- en kledingketen Bristol in Vlaanderen en Wallonië worden overgenomen door de Chaussea groep, een Franse keten die in totaal meer dan 500 schoenenwinkels uitbaat. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Hasselt beslist. Euro Shoe Group, de vennootschap achter Bristol, vroeg eind mei een gerechtelijke reorganisatie aan.

Lees meer »

Nieuwe campagne om carpoolen te stimuleren

Het gemeentebestuur van Beernem lanceert een campagne om carpoolen te stimuleren. Volgens schepen van Klimaat en Energie Jan Vanassche (Groen) is carpoolen een ideale vervoerswijze met praktische, economische en ecologische voordelen. “Het is een uitstekende manier om de verkeersdruk te verlagen, reiskosten te delen, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, en de sociale banden te
The post Nieuwe campagne

Lees meer »

Nieuwe dinosaurus ontdekt in Spanje

In Spanje is een tot nu onbekende dinosaurussoort aangetroffen: de Qunkasaura pintiquiniestra was een enorme herbivoor met een lange nek, 20 meter lang en 15 ton zwaar, die ruim 75 miljoen jaar geleden leefde. Dat schrijven wetenschappers uit Spanje en Portugal in het vakblad Nature Communications Biology.

Lees meer »

Audi houdt fabriek in Vorst gesloten en werknemers worden niet langer betaald: “Tot het personeel bereid is om normaal aan de slag te gaan”

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De directie heeft ondertussen ook beslist om

Lees meer »