Op bezoek bij de voedselbedeling: ‘Niemand wil nog vrijwilliger zijn’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Brugse scholen gaan ‘all the way’ voor hun leerlingen op eerste schooldag

Op de eerste schooldag na de grote vakantie wordt in alle scholen letterlijk en figuurlijk de rode loper uitgerold voor de leerlingen. Het is immers de bedoeling dat iedereen met een goed gevoel aan een nieuw schooljaar begint. Vaak wordt ook het jaarthema in de kijker gezet en zijn de ouders die dag ook welkom op de speelplaats. Onze onderwijsjournalist

Lees meer »