Nu Willem Vermandere plots stopt met optreden: zoon Augustijn vertelt voor het eerst wat er aan de hand is

“Mijn vader heeft er vrede mee.” Geen achtste passage voor Willem Vermandere (84) op Dranouter, want de zanger uit de Westhoek gaf onverwacht en zonder veel uitleg forfait voor het festival. In de line-up wordt hij vervangen door een tributeband met onder meer zijn zoon Augustijn (47). Die wil voor het eerst toelichten wat er precies aan de hand is met zijn vader en vertellen of dit het definitieve einde betekent van diens rijkgevulde carrière. 

Meer krantenkoppen in België

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Katholieke kerk zit samen met (West-Vlaamse) slachtoffers van seksueel misbruik: enkele zullen paus mogen ontmoeten

Vandaag kwamen vertegenwoordigers van de katholieke kerk samen met 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk. Tijdens het overleg werd besproken wie van hen de paus zal mogen ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar er is nog geen beslissing genomen. Onder de slachtoffers zijn er enkele uit West-Vlaanderen.
The post Katholieke kerk zit samen

Lees meer »

Verouderde lokalen maken plaats voor gloednieuw complex voor voetbalclub City Pirates en scouts in Merksem

In het Bouckenborghpark in Merksem zijn de werken gestart voor de bouw van een gloednieuw complex dat onderdak zal bieden aan zowel voetbalclub City Pirates als scoutsgroep 4de Sint-Joris Meisjesgidsen. De verouderde lokalen maken plaats voor een duurzaam gebouw dat beide verenigingen zal huisvesten. De stad Antwerpen investeert meer dan 5,6 miljoen euro in dit project, dat naar verwachting eind

Lees meer »

Dorpscomité Hoegaarden bouwt kerk uit bierbakken

Een kerk gebouwd uit bierbakken. Neen, u heeft niet te veel gedronken als u in Hoegaarden passeert, langs de kerk van deelgemeente Outgaarden. Daar hebben buurtbewoners een replica gemaakt van de orginele kerk. Alleen is deze kleiner én uit bierbakken gemaakt. Geleverd door brouwerij Hoegaarden die daar ook thuis is.

Lees meer »

Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt

De zomer afsluiten deed Veurne opnieuw in stijl op vrijdagavond 6 september met Belgische toppers als belangrijkste ingrediënten en op de Grote Markt als unieke locatie.
The post Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dodentol na Israëlische aanvallen in Syrië loopt op tot 14

In de Syrische provincie Hama zijn na de reeks Israëlische aanvallen in de nacht van zondag op maandag al veertien doden geteld. Dat meldt het officiële agentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De Israëlische aanvallen waren naar verluidt gericht tegen vijf militaire sites in het centrum van het land.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken

Een 53-jarige Pakistaanse man heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor mensensmokkel. Waseem A. zou vanuit Portugal een cruciale rol gespeeld hebben bij schijnhuwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen, die vervolgens in België kwamen wonen.
The post Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oplossing voor zandberg die al jaren in de weg ligt in Zeebrugge

Het havenbestuur heeft een plan voor het wegwerken van 1,4 miljoen kubieke meter zand dat in de weg ligt van autobehandelaar ICO. Die berg van maar liefst 32 hectare komt van een kwarteeuw graafwerken voor de havenontwikkeling. Maar ook de volgende jaren is er nog een massa overtollige grond op komst.
The post Oplossing voor zandberg die al jaren

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »

Wie heeft Benoît Desmedt gezien?

Op dinsdag 3 september 2024 omstreeks 10.30 uur, werd de 57-jarige DESMEDT voor het laatst gezien in Neerwaasten – deelgemeente Komen-Waasten. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Benoît Desmedt gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »