Nu ook bierpaté en bierijs bij Deca Brouwerij

Er wordt getimmerd aan de toekomst bij Bezoekbrouwerij Deca in Woesten. De bieren werden dit jaar omgedoopt tot één merknaam en deze zomer opende een zomerbar de deuren. Nu pakt de brouwerij uit met bierijs van Vleteren Imperial Stout in samenwerking met Ateljee 5 uit Westvleteren en bierpaté met de Vleteren 12 bruin in samenwerking met vleesatelier ‘t Potje Paté uit Alveringem.

De brouwerij wilde naar buiten treden onder één merknaam, dus werden de bieren herdoopt. Tot het assortiment behoren de bieren: Vleteren 8 Blond, Vleteren 5 Blond, Vleteren Alt, Georges IV, Vleteren 12 Blond, Vleteren 8 Bruin, Vleteren 12 Bruin, Vleteren Imperial Stout, Sir Grashopper en Vleteren Imperial Stout Barrel Aged Series.

Zomerbar

“We blijven werken aan de toekomst. We hebben een visie, een richting waar we naartoe willen met de brouwerij, en stap voor stap werken we daar naartoe. In 2022 deden we een zeer grote investering met de realisatie van onze nieuwe brouwzaal. Onze bezoekbrouwerij met bar en shop blijft ook een succes. Veel mensen, zowel locals, verenigingen en toeristen, vinden hun weg naar ons. Daarom blijven we ook inzetten op de toekomst”, vertellen brouwmeester Georges Nicolas Christiaens, kortweg Nicolas, en Katrien Sampers van Deca Brouwerij.

(Lees verder onder de foto)

Brouwerij Deca heeft nu ook bierijs en bierpaté. (foto LBR)

“Dit jaar hebben we ook onze zomerbar geopend. Het buitenterras is elke zaterdag in juli, augustus en september geopend van 11 tot 18 uur. De zomerbar is een verlengstuk van onze Deca-bar die elke zaterdag open is van 11 tot 18 uur. Enkel in december sluiten we de deuren van de bar. Onze zomerbar kon tot stand komen dankzij de steun van Leader, Europese subsidies in het kader van plattelandsontwikkeling.”

Bierpaté

“Het project Leader zet sterk in op samenwerking met lokale handelaars. Dat zette ons aan het denken om eens een stapje verder te gaan en onze bieren te verwerken in producten. In onze Deca-bar waren we op zoek naar een lekkere paté om te serveren samen met onze bieren. Zo sloegen we de handen in elkaar met het lokaal ambachtelijk vleesatelier ‘t Potje Paté uit Alveringem. Potje Paté heeft veel expertise in het maken van paté en het is bij de deur”, vertelt Katrien. “Er werd met een standaard recept gewerkt waar een hoeveelheid bier werd aan toegevoegd. Gezien de expertise van Potje Paté zat dit onmiddellijk goed”, vertelt Katrien.

(Lees verder onder de foto)

De bierpaté met de Vleteren 12 bruin gebeurde in samenwerking met vleesatelier ‘t Potje Paté uit Alveringem. (foto LBR)

“Het resultaat is een verrukkelijke bierpaté met de Vleteren 12 bruin. De Vleteren 12 bruin levert het beste en lekkerste resultaat op, dus werd daarmee aan de slag gegaan. De bierpaté is perfect voor elke gelegenheid en ongeopend tot drie jaar houdbaar.” De bierpaté kan je aankopen in de shop van Deca Brouwerij en bij Potje Paté. “De paté wordt geserveerd in onze bar, in de Lisdodde in de Fintele en Volksspelencafé Het Mysterie in Poperinge.” Er is nog meer lekkers, want er bestaan ook droge bierworsten met de Vleteren 12 blond en de Vleteren 12 bruin.

Bierijs

“We gingen ook een samenwerking aan met Ateljee 5 uit Westvleteren. Het ambachtelijke ijsatelier heeft een heerlijk bierijs ontwikkeld met de Vleteren Imperial Stout. Er werd eerst getest met de Vleteren Alt, maar dat had een te scherpe smaak. Uiteindelijk werd gekozen voor de Vleteren Imperial Stout. Het bier is naar een recept van onze medewerker Jeroen Steenkiste. Het bierijs is exclusief te koop op ons buitenterras. Het is overheerlijk van smaak waar je onder meer een lichte mokkasmaak kan proeven. We serveren het bierijs met vanille hoeve-ijs.

(Lees verder onder de foto)

Het bierijs van Vleteren Imperial Stout werd in samenwerking met Ateljee 5 uit Westvleteren ontwikkeld. (foto LBR)

Groen rustpunt

Dat de brouwerij wil blijven werken aan een mooie toekomst is duidelijk, want op de agenda staan nog vernieuwingen. “De visibiliteit van onze brouwerij willen we in de toekomst nog verhogen en kiezen we ervoor om dit te realiseren op het stuk grond rechts naast de brouwerij, dat onze eigendom is. Nu staat op dit stuk grond café De Zon en dat wordt dit najaar gesloopt. Cecile, de huurster van dit pand, stierf vorig jaar. We kiezen ervoor om niet te investeren in een nieuwe horecazaak”, aldus Katrien.

“Op de site zullen we een groen rustpunt realiseren met picknickbanken. Op deze site wensen we een eyecatcher te plaatsen dat refereert naar onze brouwerij: een gepensioneerde brouwketel of een kunstwerk. Op die manier willen we meer visibiliteit voor onze brouwerij in het straatbeeld creëren. Omwille van plaatsgebrek is de drankenhandel nu dominant aanwezig in het straatbeeld.”

The post Nu ook bierpaté en bierijs bij Deca Brouwerij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810

In Lichtervelde stelde Resp&ct 8810 zijn volledige lijst voor. Achter Resp&ct 8810 gaat CD&V schuil, dat al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in de gemeente. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn trekt de lijst. Het voltallige schepencollege duwt de lijst.
The post “Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal

Volleybalclub Soncotra Poperinge hield een ploegvoorstelling in De Lovie. Voorzitter Patrick Schatteman blikt vooruit op het nieuwe seizoen, dat volgende week van start gaat.
The post Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oplossing voor zandberg die al jaren in de weg ligt in Zeebrugge

Het havenbestuur heeft een plan voor het wegwerken van 1,4 miljoen kubieke meter zand dat in de weg ligt van autobehandelaar ICO. Die berg van maar liefst 32 hectare komt van een kwarteeuw graafwerken voor de havenontwikkeling. Maar ook de volgende jaren is er nog een massa overtollige grond op komst.
The post Oplossing voor zandberg die al jaren

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »