Nog altijd code oranje van kracht voor hitte in twaalf Franse departementen

In Frankrijk is vrijdag in twaalf departementen nog altijd code oranje van kracht, zo meldt de Franse weerdienst Météo France.

 

Meer krantenkoppen in België

Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden

De belangrijkste dag van de paardenwedstrijden in Waregem zal de 13-jarige Mathis Moeykens uit Ingelmunster niet vlug vergeten, want hij won twee ponywedstrijden.
The post Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep bij het Israëlische consulaat in München: schutter eerder al in het vizier voor radicalisering

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige Oostenrijker een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. De schutter was eerder al op de radar van de Oostenrijkse ordediensten

Lees meer »

Een bloembak in asbest: levensgevaarlijk, maar toch volop te koop, ondanks verbod

Er worden nog altijd producten verkocht met asbest erin. Nochtans is het al 25 jaar verboden om asbesthoudende producten te verkopen, omdat asbest kankerverwekkend is. En toch vind je makkelijk bloembakken, tuinzetels en zelfs hondenhokken in asbestcement te koop, zowel op tweedehandssites als in winkels. Er worden soms zelfs hoge prijzen voor betaald. De gezondheidsrisico’s krijg je er gratis bij.

Lees meer »

Blinken maandag naar Londen om over Midden-Oosten en Oekraïne te praten – Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »

Parking Zillebekevijver wordt aangepakt

Het stadsbestuur wil bijna 100.000 euro besteden aan het optimaliseren van de parking aan Zillebekevijver, maar CD&V vindt de huidige locatie niet veilig. “Spijtig dat de camperparking uitbesteed werd, want daar had een veilige parkeerzone kunnen komen”, aldus Miet Durnez.
The post Parking Zillebekevijver wordt aangepakt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beslis mee over wie een winkel wint in Roeselare

Wie opent binnenkort zijn of haar droomzaak in de Ooststraat? Daar kan jij mee over beslissen. Breng van 3 tot 15 september jouw stem uit via participatie.roeselare.be/winjewinkel en bepaal mee wie ‘Win je winkel’ wint!
The post Beslis mee over wie een winkel wint in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sterrenzaak drie jaar na opening al volledig in het nieuw: “Die opmerking over een refter bleef hangen”

Restaurant Nebo op het Panamarenkoplein op Nieuw Zuid in Antwerpen heeft binnenin een metamorfose ondergaan. In een recordtijd van amper drie weken ging het hele interieur op de schop. Chef Dimitri de Koninck (37) en Michelle Gielens (31) ontvingen in de eerste week van september de eerste gasten. “Wanneer we over onze plannen vertelden, vroegen negen op de tien mensen

Lees meer »