Nieuwste ijsjesautomaat in Ruiselede is idee van onderneemster Jolien De Paepe uit Deinze: “Ben supertrots op mijn ijsdesserts”

Van een carrièreswitch gesproken: Jolien De Paepe (34) uit Deinze is opgeleid als ingenieur, werkte jarenlang in de chemie-sector en besliste vanaf dit jaar om voltijds zelfgemaakt hoeve-ijs te verkopen. Ondertussen heeft ze al vijf roomijsautomaten staan met ijs en ijsdesserts, waaronder de populaire automatenhal nabij de kerk in Ruiselede. “Ik ben erg met voeding bezig, volgde een koksopleiding aan hotelschool Spermalie en bedenk de heerlijkste ijscombinaties”, vertelt Jolien enthousiast.

“Eigenlijk ben ik drie jaar geleden al begonnen met het bereiden van roomijs”, vertelt Jolien, die onder meer ook een tijdje werkte in het familiebedrijf van haar ouders, Hof Ter Motte in Poesele (Deinze). “Een jaar lang heb ik gezocht naar het perfecte recept voor vanille-ijs. Dat is moeilijker dan je denkt, want het vet- en suikergehalte moet goed zitten. Het ijs mag niet te zoet en niet te zwaar zijn, maar toch luchtig en voedzaam. Bovendien wordt het ijs gemaakt van superverse hoevemelk en supervers fruit. Nergens zitten er smaak- of kleurstoffen in. Daarop volgden ontelbare proefsessies met vrienden en familie, om het product te finetunen. Daarop ben ik de heerlijkste ijscombinaties beginnen bedenken. Daar ben ik wel supertrots op. Ik hou van ondernemen, dus ik dacht: waarom er niet volledig voor gaan? Vanaf dit jaar ben ik er dan ook voltijds mee bezig.”

Met cookie dough

Ondertussen heeft Jolien een origineel gamma aan ijsdesserts bedacht: met aardbei en banaan, uiteraard, maar ook met speculoos, gezouten karamel, cookie dough, mangosorbet met rode vruchten en zelfs desserts voor kinderen met Kinder Bueno, Snickers en Ferrero Rocher! En daar blijft het niet bij. “Binnenkort heb ik ook desserts met de échte Gentse cuberdons of ‘neuzekes’ en ik ben bezig met een sorbet van passievrucht en cocos”, aldus nog Jolien. “Er is niets zo leuk als ijsjes bedenken”, lacht Jolien. “Het is een plezant product, ik zie soms jongeren bij de automaat vreugdedansjes doen. Fantastisch toch.” In Joliens automaten kun je ijs en desserts voor één persoon vinden voor om en rond € 2,50. Een grote pot kost € 8. Voor alle info: 0474 542 247. Of via de webstek https://hoevewinkel.hoftermotte.be.

The post Nieuwste ijsjesautomaat in Ruiselede is idee van onderneemster Jolien De Paepe uit Deinze: “Ben supertrots op mijn ijsdesserts” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jacques en Elisabeth vieren diamanten huwelijksverjaardag

Het echtpaar Jacques Vandenbulcke (85) en Elisabeth Betty Vandendriessche (89) werd naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Elisabeth is geboren in Brugge op 17 juli 1935. Zij genoot een opleiding boekhouding. Zij houdt van naaien en zingt in een koor. Jacques is geboren in Kortrijk op 23 maart 1939. Hij ging
The post Jacques en

Lees meer »

“Goeie voetballer, die Kevin, maar van handbal kent hij niet veel”: handbalwereld ontzet over uitspraak van De Bruyne

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout

De hulpdiensten rukten woensdagavond uit naar een bedrijventerrein in de Filips Van Kleefstraat in Torhout waar werknemers een vermeende gasgeur waarnamen, dat deed denken aan de geur van rotte eieren. Er kon niets duidelijk worden gevonden.
The post Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben: wat is er hier veel volk”

Tijdens een stemmige eucharistieviering in de Torhoutse Don Boscokerk heeft Vlaams minister Hilde Crevits samen met familie en vrienden afscheid genomen van haar mama Jeanny Muys (81), die aan kanker gestorven is. Heel wat prominente politici, over de partijgrenzen heen, woonden de uitvaartdienst bij.
The post Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben:

Lees meer »

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

Dammenaars opnieuw op verbroedering in Damme-Oldenburg

Het weekend van 23, 24 en 25 augustus stond voor een grote delegatie Dammenaars, een zestigtal, in het teken van de verbroedering met het Duitse stadje Damme-Oldenburg. De verbroedering tussen het Vlaamse en het Duitse stadje dateert al van 1986. Jaarlijks gaan de leden en sympathisanten van de verbroedering bij elkaar op bezoek en dit
The post Dammenaars opnieuw

Lees meer »