Nieuwe rellen in Engeland bij protest tegen dodelijke steekpartij in Southport

Een nieuw protestactie naar aanleiding van de dodelijke mesaanval in Southport is vrijdagavond opnieuw op rellen uitgedraaid. In de stad Sunderland, in het noordoosten van Engeland, zijn in de buurt van een moskee politiemensen aangevallen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ziekenhuis helpt Land of Love voor goed doel

Volgend jaar in het hemelvaartsweekend nemen weer drie teams van acht medewerkers van het ziekenhuis AZ Delta deel aan de fietshappening ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’. Om aan de start te komen, dienen ze 5.500 euro per ploeg te verzamelen, of 16.500 euro in totaal. Om geld in het laatje te krijgen,
The post Ziekenhuis helpt

Lees meer »

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »

Gezondheidsproblemen houden Cathy en Stefaan niet tegen: nieuwe tocht van 4.000 km in 30 jaar oude ‘rammelbak’

Stefaan Van Craeynest (52) en Cathy Van Elslander (53) vertrokken vorig weekend voor de vijfde keer op ‘Rammelbakken Reis’. Ditmaal brengt de roadtrip hen tot in Kroatië en Slovenië: goed voor straks weer meer dan vierduizend kilometer op de teller, terwijl het überhaupt al een wonder mag heten dat ze ook dit jaar weer aan de start kwamen. “We zijn

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaams parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »

OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen”

Hoeveel West-Vlamingen er zijn? Ik geef toe dat we die vraag deze week eens gegoogeld hebben. Je moet weten dat onze website in augustus een record brak: nooit eerder kreeg KW.be zoveel bezoek als de voorbije maand.
The post OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen” appeared

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen: “Podiumplek op een kermiskoers”

Lucas Scherrens begon als eerstejaarsjunior te koersen. Hij sloot zijn U19-periode af met een overwinning in Lendelede. In z’n tweede seizoen bij de beloften is de negentienjarige kerel nog op zoek naar een eerste zege. Lukt het niet als renner, dan gaat hij voor een carrière bij de politie.
The post Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen:

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »