“Mooie reclame voor de streek”: ’t Oud Gemeentehuis uit Poelkapelle vanaf 5 augustus in ‘Met Vier in Bed’op VTM

Stijn Vercruysse (42) en Nele Tryssessone (40) zijn vanaf volgende week te zien in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’. Het koppel baat al 13 jaar hotel ‘t Oud Gemeentehuis op het Guynemerplein in Poelkapelle uit. Hun accommodatie komt in de laatste aflevering van de week aan bod, op donderdag 8 augustus.

Stijn Vercruysse is afkomstig uit Esen, zijn vrouw Nele Tryssesoone is van Merkem. Stijn was in het verleden vertegenwoordiger voor kachels en haarden op de Franse markt, Nele werkte destijds in een supermarkt en tijdens de weekends bij Salons Saint-Germain in Diksmuide. “We kregen in 2009 de kans om het oude gemeentehuis in Poelkapelle te kopen. Tot de jaren zeventig, voor de fusie met Langemark, was er hier nog activiteit. Na anderhalf jaar verbouwen, openden we onze B&B op 5 augustus 2011.”

“Dag op dag 13 jaar later komen we op tv”, licht Stijn toe. “We begonnen als B&B met zes kamers, in een latere fase splitsten we twee familiekamers op. Net voor de lockdown kregen we de gelegenheid om het aanpalende secretarishuis aan te kopen. Zo kwamen er nog eens vijf kamers bij, hebben we nu een aanbod van 13 trendy ingerichte kamers en zijn we voortaan een hotel. Elke kamer heeft een eigen badkamer, toilet, airco en gratis wifi. Nele ontfermt zich samen met een extra medewerker over de kamers.”

Naast de logies kan je er ook lekker eten in hun restaurant. “Dat is van de paasvakantie tot oktober ook toegankelijk voor externen. Enkel op maandag zijn we gesloten. Nele roert in de potten en ik doe de bar en de zaal. We werken met verse en kwaliteitsvolle producten en de korte keten is ook heel belangrijk. Er is een groot gamma aan streekbieren. In de winter kunnen de gasten hier ook eten tijdens de week, in de weekends van de winterperiode kan je de volledige accommodatie afhuren als een grote vakantiewoning. In totaal zijn er 38 slaapgelegenheden, ideaal voor grote families of bedrijven. Er zijn veel mogelijkheden, zo hebben we de WO I Battlefield Tours en fine dining-arrangementen.”

Ook Scooterverhuur

Bij ‘t Oud Gemeentehuis doen ze ook scooterverhuur. “Onze rode scooters zijn te huur via verschillende arrangementen. Je kan door onze centrale ligging in de Westhoek veel richtingen uit, van Heuvelland tot aan de Noordzee. Helm en de verzekering BA rechtsbijstand zijn inbegrepen.” Stijn en Nele zijn tevreden met de stap die ze 13 jaar geleden zetten.

“Als activiteit kozen we, samen met T-Adventure, voor Highland Games”

“Het is onze fulltime job, we weten zeker wat doen. Qua gasten verwelkomen we een internationaal publiek. Naast onze landgenoten zijn er ook Nederlanders en Britten. Er is een ruime gratis parking. We ontvangen regelmatig gasten die op doorreis zijn of een fiets- of motorvakantie doen in de regio. We beschikken over een beveiligde fiets- en motorstalling. Ruiters zijn hier ook meer dan welkom. In samenwerking met Stal Cheval, op zo’n 500 meter van ons hotel, zijn er stallen en boxen voor de paarden beschikbaar. Ook met de trein is het interessant. We maken deel uit van Happy Trip, een samenwerking met de NMBS waardoor je voor slechts 14 euro heen en terug naar het station van Ieper, Roeselare, Kortemark of Diksmuide kan reizen. De kleinsten komen eveneens aan hun trekken. Er is een privé-speeltuin, en op korte afstand zijn er nog twee openbare speeltuinen en een skatepark. Stielmannen komen vaak op bezoek. Ze werken hier aan projecten in de buurt en kunnen logeren in onze single kamers.”

Tv-debuut

Vanaf maandag 5 augustus volgt hun tv-debuut. Van stress was volgens Stijn geen sprake. “Ik ervaar eigenlijk zelden stress”, lacht Stijn. “Er werd al eerder aan onze mouw getrokken, maar we hapten nu pas toe omdat ik vind dat het programma positief geëvolueerd is. De opnames gebeurden in mei. We gingen eerst naar Time-Out in Riemst en daarna volgden Trust Hotel in Beveren en Au Porte Bonheur in Zwalm. Stuk voor stuk aangename collega’s. Ons hotel komt als vierde aan de beurt. Als activiteit kozen we voor Highland Games, in samenwerking met T-Adventure. Voor ons zijn de bedjes niet prioritair. Het is vooral mooie reclame voor onze B&B, voor Poelkapelle en voor de Westhoek. Vermoedelijk zullen we op ons terras een scherm zetten waar we de afleveringen voor onze gasten zullen uitzenden.”

Info: Guynemerplein 5, 8920 Poelkapelle, +32 489 40 13 85 voor overnachtingen of +32 494 63 30 91 om een tafel te reserveren. Info: [email protected] of www.hotelpoelkapelle.be.

The post “Mooie reclame voor de streek”: ’t Oud Gemeentehuis uit Poelkapelle vanaf 5 augustus in ‘Met Vier in Bed’op VTM is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht voor inmenging in verkiezingen

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft donderdag onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn”

Astrid Windels (16) uit Kruiseke is de nieuwe Tabaksfee. De verkiezing op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik lokte veel volk. Voor de vierde keer op rij waren er vijf deelnemers. Vier daarvan zijn meer dan twintig jaar. Met Astrid won dus de jongste kandidaat.
The post Astrid (16) als jongste

Lees meer »

Barbara Sarafian wil haar autoriteit laten gelden als kotmadam: “Samenleven is niet alleen de afwas doen”

Vanaf dinsdag trekt Barbara Sarafian (56) voor tien maanden in bij een groep studenten op een kot in Gent. Audélia, Bram, Delphine, Jitse, Jasper, Lorelei en Rowan zijn klaar om zich in hét avontuur van hun studentenleven te storten in ‘Kotmadam Sarafian’. Maar bij een proper kot horen ook regeltjes, volgens de kotmadam. “Ik maak een Whatsappgroep aan, maar niet

Lees meer »

Geena Lisa specialiseert zich als narcismecoach: “Het was een vriendin die me erop wees dat ik in toxische relatie zat”

Ze presenteert, schrijft boeken, geeft lezingen, acteert en zingt. Maar het grootste deel van haar tijd coacht Geena Lisa Peeters (52) mensen die uit een toxische relatie met een narcist willen stappen. “Ondertussen ben ik voor 95 procent van de tijd narcismecoach”, vertelt Lisa, die het zelf meemaakte, in ‘Primo’. “Er komen ook collega’s over de vloer, ja. De mediawereld

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog tegen Israël: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt in kleine ruimte

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »