Minstens 13 doden bij protesten tegen levensduurte in Nigeria, zegt Amnesty International

In Nigeria zijn donderdag minstens dertien personen om het leven gekomen bij protesten tegen de stijgende levensduurte en het slechte beleid. Dat zegt Amnesty International vrijdag. De ngo beschuldigt de ordediensten ervan vreedzame manifestanten te hebben gedood.

 

Meer krantenkoppen in België

VRT-CEO Delaplace weert zich na pittige vragen in Vlaams Parlement over interne conflicten: “Dit is geen ziek bedrijf”

"U zit met een joekel van een probleem": VRT-CEO Frederik Delaplace werd flink aan de tand gevoeld in het Vlaams Parlement over de interne conflicten en recente ontslagen van topmanagers binnen de openbare omroep. Groen en Open VLD vroegen zelfs een audit. Maar Delaplace verdedigde zich. "Ik geloof niet dat er een algemene vertrouwenscrisis is binnen de VRT."

Lees meer »

Jonas en Elina verkopen en verhuren hottubs

Tijdelijk een hottub nodig voor een feestje? Op zoek naar een romantische toets voor een knus avondje met je partner? Dankzij The Rolling Hottub rol je gewoon een authentieke hottub je tuin binnen. “Je hebt er geen elektriciteit voor nodig en na iets meer dan een uur kun je in bad!”
The post Jonas en Elina verkopen en verhuren

Lees meer »

Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven erg in deze plek”

Mieke Therry en Wesley Vandewynckele zijn de nieuwe eigenaars van Levet Scone. Zij baten sinds 1 september de feestzaal aan de Iepersestraat in Moorslede uit. “Het zou erg jammer zijn mocht er geen leven meer zijn op deze erg bekende plek bij vele Moorsledenaars.”
The post Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven

Lees meer »

“Ze zullen moeten reageren, vrees ik”: Marc Degryse betwijfelt of nederlaag van Frankrijk wel zo’n goede zaak is voor de Rode Duivels

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht naar nieuwe jonge kandidaten voor onze partij”

Samenplus doet voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie. “Dat een deel van onze partij naar een nieuwe politieke beweging overstapte, belet ons niet met volle overtuiging naar de kiezer te stappen en de vastberadenheid is sterker dan ooit”, zegt Kimara Goethals.
The post Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Vriendje van verongelukte Athena (18) in beroep tóch mee veroordeeld: “Hij mocht met opgefokte bromfiets niet op fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

Aaron en Orily vieren tien jaar Pizza Borsalino tijdens Tinekesfeesten: “Ze verklaarden ons gek… maar we blijven groeien”

Pizzeria Borsalino in Heule bestaat tien jaar. Dit willen de uitbaters Aaron Santy (33) en Orily Neve (29) op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren met twee dagen feest op de Tinekesfeesten. Waarom nu? “Toen we onze zaak openden tijdens de Tinekesfeesten, verklaarden ze ons gek. Tien jaar later zijn we nog bezig en groeit onze zaak gestaag”, zegt

Lees meer »