Man die verdacht wordt van moord op huisbaas in Moorslede blijft aangehouden

De man van 51 die verdacht wordt van moord op zijn huisbaas in Moorslede blijft minstens nog een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist. De man zou met de huisbaas, een gepensioneerde aannemer, ruzie hebben gehad over geld, waarna hij hem geslagen heeft en gewurgd. Na de moord trok hij ook nog naar het huis van zijn ex in Spiere-Helkijn, waar hij een bijgebouw in brand stak. 

Meer krantenkoppen in België

Een half miljoen Belgen wordt vandaag een beetje rijker dankzij staatsbon: moet je er zelf iets voor doen? En moet je er belastingen op betalen?

Goed een half miljoen Belgen wordt woensdag een beetje rijker. Althans: ze zien het geld dat ze vorig jaar hebben belegd in een staatsbon, alles samen zo’n 22,5 miljard euro, terug op hun rekening verschijnen. Plus de rente, uiteraard. Maar moet je er zelf iets voor doen of gaat dat automatisch? En moet je er nog belastingen op betalen?

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Zelfs in combi deed hij verder”

Een 50-jarige man uit Oekraïne is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 800 euro voor exhibitionisme. Tussen de slachtoffers een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite

Lees meer »

Basisschool Mandelbloesem overrompeld bij start schooljaar

De Oostrozebeekse basisschool Mandelbloesem heeft op een wel heel originele manier het schooljaar ingezet. De school van directrice Ilse Vervaeck telt zo maar eventjes 600 leerlingen, omringd door een team van 70 personeelsleden. “Voor de eerste keer waren de ouders welkom op de speelplaats bij het belsignaal. Voor ons een hele uitdaging”, opende schooldirecteur Ilse
The post Basisschool Mandelbloesem

Lees meer »

Dany Verstrae­ten (68) is precies één jaar met pensioen: “Ik heb er een tic aan overgehouden”

“Ik heb mijn kostuum met das geen vijf keer meer uit de kast gehaald.” Precies een jaar geleden pakte Dany Verstraeten (68) na een allerlaatste VTM NIEUWS zijn boeltje om definitief met pensioen te gaan. Wat volgde er sindsdien voor het nieuwsanker, dat meer dan 10.000 live uitzendingen presenteerde? Mist hij de deadlines en bijhorende adrenaline? Stilzitten is duidelijk niks

Lees meer »

9 knaloranje wegomleggingsborden op één rondpunt in Koekelare

Op een rondpunt in Koekelare staan maar liefst 9 borden die elk een wegomlegging aanduiden. Er staan op elke as van het rondpunt omleidingsborden, naar alle richtingen dus. Bovendien zijn er op de vluchtheuvels ook nog eens borden geplaatst, die elk een andere richting uitwijzen. Een wirwar aan omleidingen die bij de weggebruiker voor verwarring zorgen.

Lees meer »