Man blijft in de cel voor moord op zijn beide dochters in Waardamme

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 45-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd. De man wordt verdacht van dubbele moord. Tijdens een moeilijke echtscheiding bracht Chris V. zijn beide dochters om het leven.

De feiten speelden zich op 16 november 2022 af in een hoeve langs de Sijslostraat in Waardamme, een deelgemeente van Oostkamp. Chris V. bracht zijn dochters van vijf en acht jaar oud die woensdagnamiddag door verstikking om het leven. De lichamen van de slachtoffers werden rond 20 uur aangetroffen in de woning van hun vader. Chris V. was op dat moment spoorloos, maar kon later die avond toch ingerekend worden. De verdachte was met zijn wagen tegen een paal beland.

Echtscheiding

De vader van de slachtoffers legde onmiddellijk bekentenissen af. De echtscheiding met de moeder van zijn dochters zou aan de basis van de feiten gelegen hebben. Na de feiten belde hij zijn ex-partner om te zeggen dat het “te laat” was. In enkele brieven stelde hij uit wraak te handelen. V. vreesde blijkbaar dat hij de kinderen te weinig zou zien. Twee dagen voor de moorden was een zitting van de familierechtbank nog uitgesteld, waardoor V. langer moest wachten op een nieuwe omgangsregeling.

Aanhouding opnieuw verlengd

Ondertussen moest de veertiger zich op 22 januari 2024 ook voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden. Voor partnergeweld vorderde het openbaar ministerie een jaar gevangenisstraf met uitstel. De rechtbank veroordeelde hem op 26 februari uiteindelijk tot vier maanden cel met uitstel. Binnenkort zal V. ook voor belaging voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. Vanuit de gevangenis bleef hij zijn ex-partner immers lastigvallen.

De raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat Chris V. minstens twee maanden langer in de gevangenis moet blijven. Volgens de verdediging zit het onderzoek ondertussen in een afrondende fase. Het is wel nog wachten op het psychiatrisch verslag.

The post Man blijft in de cel voor moord op zijn beide dochters in Waardamme is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Fonds voor kleine projecten’ steunt Limburgse scholen en verenigingen met Euregionale projecten

Met 2,5 miljoen in het Fonds voor Kleine Projecten, wil Europa samen met de provincie Euregionale grensoverschrijdende projecten steunen die scholen of verenigingen op poten zetten. Dat geld komt er door kleinere subsidiepotten samen te brengen en daar extra geld bovenop te leggen. Zo brengt Europa bijvoorbeeld 1,5 miljoen bij en zorgt de provincie voor een personeelslid die de aanvragers

Lees meer »

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KV Kortrijk stalt Youssef Challouk bij Zulte Waregem

Youssef Challouk verdedigt dit seizoen de clubkleuren van Zulte Waregem, zo bevestigt Essevee woensdag via zijn website. De Belgische tweedeklasser huurt de aanvallende middenvelder voor een seizoen van KV Kortrijk en bedong ook een aankoopoptie.
The post KV Kortrijk stalt Youssef Challouk bij Zulte Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk of

Lees meer »

Nu de lokale ambities voorrang krijgen op formatie: welke onderhandelaars hengelen naar de burgemeestersjerp?

Hoe dichter de lokale verkiezingen naderen, hoe kleiner de kans dat er nog een regering komt. De meesten – maar niet alle hoofdrolspelers – hengelen namelijk binnen vijf weken naar de sjerp in hun achtertuin. De agenda’s lopen dus stilaan vol met handjes schudden en huisbezoeken. Maar wie wil echt burgemeester worden en wie sprint liever terug naar Brussel om

Lees meer »

“Gisteren een lesrooster, vannacht geannuleerd”: frustratie bij ouders Sint-Ursula-Insitituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver over uitstel schoolstart 

De ouders van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver vragen duidelijkheid over de stroeve opstart van het schooljaar. De leerlingen van de 2e en 3e graad hebben deze week nauwelijks les kunnen volgen, omdat de lessenroosters nog niet klaar zijn. Het was de bedoeling dat de lessen vandaag zouden kunnen starten, "maar vannacht om 2 uur kregen we een e-mail dat er

Lees meer »