LIVE. Knap van onze spurtbommen: Rosius en Nkansa naar halve finales 100m – Straks Belgische medaille in de jumping?

Vandaag start op de Olympische Spelen het atletiektoernooi, met al successen voor Delphine Nkansa en Rani Rosius. Daarnaast is het uitkijken naar het hockey en de jumpingploeg die vanaf 14u strijden om een medaille. De Red Lions kijken Argentinië in de ogen, de Red Panthers spelen een derby van de lage landen tegen Nederland. 

Meer krantenkoppen in België

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

Permanente winterknip voer voor discussie op gemeenteraad in Tielt: “Je dreigt middenstanders tegen elkaar op te zetten”

Nagenoeg de voltallige oppositie was donderdagavond verrast dat de knip zo plots permanent ingevoerd werd. Eerder schreven we al dat enkele horecazaken alvast van plan zijn om tijdens die ‘winterknip’ afgesloten terrasconstructies te plaatsen. Volgens de oppositie is niet duidelijk wanneer en waarom er precies beslist werd om de knip permanent in te voeren.
The post Permanente winterknip voer

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »

“Meer armoede, meer geweld en meer migratie.” Professor Holslag voorspelt de gevolgen van Chinese miljarden in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Afvalophaler in levensgevaar na aanrijding in Gent

Een medewerker van Ivago werd vrijdagmiddag, iets voor 13 uur, aangereden in de Gaverlandstraat in het Gentse Drongen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De straat was even afgezet, maar werd iets na 15 uur weer vrijgegeven.

Lees meer »

Een memorabel einde van de vakantie voor 25 kansarme kinderen dankzij JCI4kids

JCI Kortrijk en JCI Waregem (Junior Chamber International) startten begin 2024 het project JCI4kids op, met als doel om dit jaar 100 kansarme kinderen via vier leuke activiteiten te bereiken en hen zo ook een netwerk te bieden. Na een succesvolle paaseierenraap en een race op de Leie tijdens de Sinksenregatta, vond de derde activiteit van dit jaar het voorbije

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

Busvervoer in de Westhoek maakt veelbelevonde start bij de start van het schooljaar: “maar de echte test moet nog komen”

In de Westhoek heeft het busvervoer een veelbelovende start gemaakt op 1e dag van het nieuwe schooljaar. Vorig jaar waren er tijdens de ochtendspits bijna het hele jaar door problemen met de lijnbussen, waardoor leerlingen te laat kwamen op school. Vandaag waren er amper problemen, al was het aantal leerlingen dat naar Ieper reed ook beter gespreid, omdat sommige later

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »

Vrolijke kotstudente met één slecht kantje: na feestzomer begint nu het serieuze studiewerk voor prinses Louise

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »